Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Pokušaji suicida među žrtvama nasilja nad ženama pet puta veći nego u ostaloj populaciji

        22.09.2010.         1669 pogleda
Pokušaji suicida među žrtvama nasilja nad ženama pet puta veći nego u ostaloj populaciji

Hrvatska obilježava nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene - supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.  Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održao je u Hrvatskome saboru tematsku sjednicu na temu "Prevencija nasilja u obitelji: učinkovitost sustava psiho-socijalnog tretmana nasilnika".

Na sjednici su, uz članove i članice Odbora, sudjelovali i predstavnici nadležnih institucija, prekršajnih sudova, predsjednici županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova te predstavnici nevladinih udruga koje se bave problematikom zaštite žrtava obiteljskog nasilja. Uvodne riječi na sjednici održali su voditeljica Odjela psihijatrije Opće bolnice Virovitica i predsjednica Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS) Elvira Koić i glavni tajnik Društva za psihološku pomoć (DPP) Dragan Jusupović.

Skup je otvorila predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol. Istaknula je da je provedba Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2008. do 2010. godine u završnoj godini, a u tijeku je izrada nove nacionalne strategije koja će obuhvatiti različite aspekte problema vezanih uz fenomen nasilja nad ženama i u obitelji.  Među žrtvama nasilja pokušaji suicida su šest puta veći nego u ostaloj populaciji.  Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i članovi njihovih obitelji u Orahovici održavaju javnu tribinu tim povodom u petak, 24.rujna u 16 sati.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
26.9.2010. 19:36
Sve više slućajeva zlostavljanja i drastične kazne ne daju rezultate.Očito tu ne treba tražiti rezultate oni su negdje u društvu i odraz su društvenih zbivanja a mi to ne želimo priznati!


Još iz kategorije Aktualnosti