Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Humanitarna akcija

Poklonite srce Hani za rođendan

  vj           05.05.2013.         2195 pogleda
Poklonite srce Hani za rođendan

Na poticaj učiteljice Milke Bujanić iz Sladojevaca, dugogodišnje suradnice Crvenog križa Slatina jučer smo posjetili obitelj bolesne Hane Podobnik u Sladojevcima. Draga djevojčica ovih dana (11. svibnja)  navršit će 6 godina, ali već pola godine život je ne mazi. Pred Božić 2012. otkriven joj je zločudni tumor na desnom bubregu koji je odstranjen, a dio bolesti koji se proširio na pluća uspješnim liječničkim zahvatima i kemoterapijama  se povukao.

Hanina majka Martina (23) svaka dva - tri tjedna vodi Hanu  na kontrolu u Klaićevu bolnicu u Zagreb.  Sreća da je u Slatini prije nekoliko godina osnovana udruga NAŠA NADA koja skrbi za djecu oboljelu i liječenu od zloćudnih tumora i koja raspolaže  stanom  u Zagrebu kojeg je na privremeno korištenje darovao gradonačelnik Bandić. U tome stanu besplatno borave roditelji djece koja se liječe u Zagrebu, a među njima je Hanima mama Martina. Otac Danijel  (28) radi povremeno kao sijekač u šumi za privatnika. Osim Hane imaju i sina Leona (5), a u istom dvorištu žive i Danijelovi roditelji i njegov brat s suprugom i malom kćerkicom od godine dana. Samo stariji brat Dalibor  ima stalan posao u slatinskoj klaonici, a svi drugi su ne svojom krivnjom nezaposleni i  žive od socijalne pomoći i nešto povrća iz vrta i domaćih životinja koje uhrane.

Ovoj obitelji koja živi samo u dvije prostorije i nema ni sanitarni čvor potrebita  je svake vrste pomoći. Planirali su prošititi kuću za još jednu prostoriju koja bi bila kuhinja i malu kupaonicu sa zahodom.  Neredoviti prihodi i bolest male Hane sve su podredili njenom liječenju, ali sami  bez pomoći šire zajednice ne mogu  puno učiniti.  Na svoj način pomogli su već sladojevački župnik gosp. Valent , Crveni križ Slatina. Sladojevački nogometni klub planira prikupljati  sredstva na utakmicama kao i  udruga Naša nada.

 Ovim člankom apeliramo na naše sugrađane, ali i ljude dobra srca na Virovitičko-podravskoj županiji da na ŽIRO RAČUN oca Danijela Podobnika : 2412009-3520000554 kod Slatinske banke uplate svoju DONACIJU  za malu Hanu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija