Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Promet

Pojačani nadzor prometa: Od početka godine sve prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola

  mup           07.01.2022.         2059 pogleda
Pojačani nadzor prometa: Od početka godine sve prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola

Još od početka prosinca je na prometnicama Virovitičko-podravske županije trend pogoršanja stanja sigurnosti u prometu uzrokovan velikim povećanjem broja počinitelja prometnih neseća pod utjecajem alkohola, zbog čega je, a posebno zbog događanja prometne nesreće s poginulom osobom krajem prosinca prošle godine, u utorak, 04. siječnja 2022. godine od 10 do 18 sati na području Postaje prometne policije Virovitica provedena izvanredna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila.

U provedbi akcije je izvršen nadzor 21 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena 22 prekršaja, od kojih jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom. Najveća brzina kretanja vozila od 106 km/h je u 14,25 sati stacionarnim uređajem za nadzor brzine utvrđena u Borovi, na dionici županijske ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h. Zbog počinjenja ovog prekršaja vozač će biti sankcioniran novčanom kaznom od 10 000 kn, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca, ako je u počinjenju ovog prekršaja zatečen prvi puta, i biti će mu dodjeljeno 6 negativnih prekršajnih bodova.

Nažalost nepovoljno stanje sigurnosti je nastavljeno i u novu godinu, pa je od početka ove godine evidentirano 6 prometnih nesreća od kojih je kod svih 5 poznatih počinitelja utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, dok se za jednim počiniteljem još traga. U tim prometnim nesrećama su 4 osobe lako ozlijeđene, a 3 prometne nesreće su bile slijetanja vozila s ceste.

U nadzoru prometa su ove godine policijski službenici utvrdili i sankcionirali 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 g/kg je u srijedu u 02,45 sati u Gornjem Bazju utvrđena kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka.

Upravo vožnja pod utjecajem alkohola je ove godine bila razlogom uhićenja 4 vozača, a jedan je upravljao vozilom i za vrijeme izrečene mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Zbog počinjenih prekršaja ovom vozaču će biti izrečena novčana kazna od 26 300 kn, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 8 mjeseci i 16 negativnih prekršajnih bodova, zbog kojih će mu biti doneseno rješenje o poništenju vozačke dozvole i zabrane ponovnog polaganja vozačkog ispita najmanje 2 godine.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama, a u petak, 7. siječnja 2022. godine od 09 do 15 sati na području Policijske postaje Orahovica će biti provedena akcija nadzora prekršaja 4 ubojice u prometu.

Također, zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu u utorak, 11. siječnja 2022. godine od 12 do 20 sati će na području cijele policijske uprave biti izvanredna provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet