Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Koronavirus

Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

  Hina           04.09.2020.         534 pogleda
Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

Nacionalni Stožer je reagirao na prijedloge županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina te je donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, kojom se ponovo angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi navedena Uputa, za što su nadležni županijski stožeri.

Županijski stožeri civilne zaštite trebaju za voditelja tima imenovati županijskog pročelnika ili njegovog zamjenika nadležnog za zdravstvo i/ili socijalnu skrb te imenovati socijalnog radnika, sanitarnog inspektora i službenika Ravnateljstva civilne zaštite.

Ako županijski stožer formira više timova, umjesto županijskog pročelnika u timove mogu imenovati i druge službenike upravnih odjela ili ureda nadležnih za zdravstvo ili socijalnu skrb.

Koordiniranje rada timova obavija epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo ili drugi djelatnik odgovarajuće zdravstvene struke.

Timovi su dužni kontrolirati provedbu Upute u državnim, županijskim, obiteljskim i privatnim domovima za starije i nemoćne osobe te kod drugih pružatelja usluga smještaja i organiziranog stanovanja u sustavu socijalne skrbi.

Ako uoče propuste i nedostatke, dužni su zatražiti njihovo žurno otklanjanje i evidentirati ih. Ako se ne mogu žurno ukloniti, a zbog njih su ugroženi život i zdravlje korisnika i radnika, tim mora odmah obavijestiti županijski stožer, koji o tome obavještava Nacionalni stožer i nadležna tijela.

Također, županijski stožeri moraju svaki dan izvijestiti Nacionalni stožer o izvršenim kontrolama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Koronavirus