Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Koronavirus

Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

  Hina           04.09.2020.         376 pogleda
Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

Nacionalni Stožer je reagirao na prijedloge županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina te je donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, kojom se ponovo angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi navedena Uputa, za što su nadležni županijski stožeri.

Županijski stožeri civilne zaštite trebaju za voditelja tima imenovati županijskog pročelnika ili njegovog zamjenika nadležnog za zdravstvo i/ili socijalnu skrb te imenovati socijalnog radnika, sanitarnog inspektora i službenika Ravnateljstva civilne zaštite.

Ako županijski stožer formira više timova, umjesto županijskog pročelnika u timove mogu imenovati i druge službenike upravnih odjela ili ureda nadležnih za zdravstvo ili socijalnu skrb.

Koordiniranje rada timova obavija epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo ili drugi djelatnik odgovarajuće zdravstvene struke.

Timovi su dužni kontrolirati provedbu Upute u državnim, županijskim, obiteljskim i privatnim domovima za starije i nemoćne osobe te kod drugih pružatelja usluga smještaja i organiziranog stanovanja u sustavu socijalne skrbi.

Ako uoče propuste i nedostatke, dužni su zatražiti njihovo žurno otklanjanje i evidentirati ih. Ako se ne mogu žurno ukloniti, a zbog njih su ugroženi život i zdravlje korisnika i radnika, tim mora odmah obavijestiti županijski stožer, koji o tome obavještava Nacionalni stožer i nadležna tijela.

Također, županijski stožeri moraju svaki dan izvijestiti Nacionalni stožer o izvršenim kontrolama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KoronavirusVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.