Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Koronavirus

Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

  Hina           04.09.2020.         784 pogleda
Pojačana kontrola provođenja uputa za pružatelje socijalnih usluga

Nacionalni Stožer je reagirao na prijedloge županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina te je donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, kojom se ponovo angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi navedena Uputa, za što su nadležni županijski stožeri.

Županijski stožeri civilne zaštite trebaju za voditelja tima imenovati županijskog pročelnika ili njegovog zamjenika nadležnog za zdravstvo i/ili socijalnu skrb te imenovati socijalnog radnika, sanitarnog inspektora i službenika Ravnateljstva civilne zaštite.

Ako županijski stožer formira više timova, umjesto županijskog pročelnika u timove mogu imenovati i druge službenike upravnih odjela ili ureda nadležnih za zdravstvo ili socijalnu skrb.

Koordiniranje rada timova obavija epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo ili drugi djelatnik odgovarajuće zdravstvene struke.

Timovi su dužni kontrolirati provedbu Upute u državnim, županijskim, obiteljskim i privatnim domovima za starije i nemoćne osobe te kod drugih pružatelja usluga smještaja i organiziranog stanovanja u sustavu socijalne skrbi.

Ako uoče propuste i nedostatke, dužni su zatražiti njihovo žurno otklanjanje i evidentirati ih. Ako se ne mogu žurno ukloniti, a zbog njih su ugroženi život i zdravlje korisnika i radnika, tim mora odmah obavijestiti županijski stožer, koji o tome obavještava Nacionalni stožer i nadležna tijela.

Također, županijski stožeri moraju svaki dan izvijestiti Nacionalni stožer o izvršenim kontrolama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Koronavirus