Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Pogoni KIO Keramike rade sa 60 posto kapaciteta

  Glas Slavonije           18.09.2010.         1227 pogleda
Pogoni KIO Keramike rade sa 60 posto kapaciteta

Tvrtka Keramika Modus iz Vojnića, dio Samoborka grupacije, koja je prije nešto više od dva mjeseca ušla u najam proizvodnih pogona Keramičke industrije Orahovica (KIO) u stečaju, pokrenula proizvodnju te krenula u osvajanje tržišta, posebice domaćeg, bilježi sve bolje poslovne rezultate, te već zapošaljva 60 posto kapaciteta, kazao je predsjednik Uprave tvrtke Željko Radek na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu te dodao da im je želja uposliti i ostatak pogona.
Radek nije mogao točno reći kolika će biti ulaganja u KIO, no do kraja godine planira se iznos od gotovo 50 milijuna kuna, a procjenjuje da bi za daljnja ulaganja u modernizaciju i povećanje produktivnosti bilo potrebno između 500 tisuća do milijun eura.
Prodajna startegija tvrtke, kako je rečeno, temelji se na zahtjevima tržišta koje je orijentirano izvozu pa se tako više od 80 posto proizvodnje izvozi. Ključna tržišta tvrtke su Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Austrija i Mađarska. Predstavnici tvrtke ističu kako im je želja jačati prodaju na domaćem tržištu, no napominju i kako je problem što se često misli da ono što je proizvedeno u Hrvatskoj nije dovoljno kvalitetno i da treba biti najjeftinije. Napominju kako o kvaliteti njihovih proizvoda svjedoči izvoz, kako je 85 posto njihove proizvodnje pločice prve klase te kako kontinuirano rade na modernizaciji proizvodnje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo