Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Aktualnosti

Pogledajte kako je bilo na proslavi Dana civilne zaštite

        03.03.2017.         1129 pogleda
Pogledajte kako je bilo na proslavi Dana civilne zaštite

Međunarodni Dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj u srijedu je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović obilježen u Virovitici svečanom sjednicom Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DZUS), dodjelom godišnjih nagrada i priznanja za promicanje sustava civilne zaštite i za naročiti pothvat u 2016. godini

„Državna uprava za zaštita i spašavanje u kontinuitetu radi na izgradnji učinkovitog i prilagodljivog, polivalentnog sustava civilne zaštite s ciljem daljnje profesionalizacije i razvoja sustava u Republici Hrvatskoj, kao i još bolje prepoznatljivosti u međunarodnim razmjerima kroz pružanje pomoći državama pogođenim katastrofama“, rekao je ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić.

Dodao je kako se u svemu treba okrenutu budućnosti, novim izazovima i zadaćama koji će pomoći uspostaviti još učinkovitiji i moderniji sustav civilne zaštite koji je spreman odgovoriti na sve prirodne i civilizacijske velike nesreće i katastrofe i adekvatno ulagati u preventivu koja bi trebala bitno smanjiti posljedice štete uzrokovane elementarnim nepogodama.

„Kao članica Europske unije i Nato saveza Hrvatska je prepoznata kao zemlja koja je u mogućnosti ponuditi međunarodnu pomoć državama pogođenih katastrofom što je do sada više puta pokazala. Razvoj i djelovanje sustava civilne zaštite odgovornost je i obaveza svih razina, uključujući svakog pojedinog građana, pravne osobe i udruge“, rekao je Lozančić

Na svečanoj sjednici govorili su još gradonačelnik Ivica Kirin, vd županice Sanja Bošnjak i izaslanica predsjednice RH i savjetnica za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović.

Dodijeljene su pohvalnice djelatnicima DUZS za 2016., godišnje nagrade za promicanje sustava civilne zaštite i priznanja za naročiti pothvat u 2016. godini.

U glazbenom dijelu programa nastupali su učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Monika Peula (izvela je himnu), Vanesa Mrvčić (harmonika), Brass orkestar (Mario Furlan, Petar Firlan, Renato Mlinarić, Danijel Rob, Dorijan Hercigonja) i Tamburaški sastav Gazde.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti