Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Poduzetnička zona Zapad proširuje se na čak 400 hektara

  virovitica.hr           21.09.2011.         2718 pogleda
Poduzetnička zona Zapad proširuje se na čak 400 hektara

Odlukom Gradskog vijeća Grada Virovitice od 16. studenog 2005. godine, osnovana je Poduzetnička zona Zapad. Kako postoji želja da grad Virovitica dobije jedinstvenu mega zonu u Republici Hrvatskoj danas je na Kolegiju gradonačelnika razmotrena Odluka o proširenju navedene zone sa dosadašnjih 80 ha na čak 400 ha.

Poduzetnička zona Zapad prostirat će se uz buduću Autocestu A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje, a njezinim proširenjem iskoristio bi se gospodarski potencijal navedenog zemljišta odnosno poticanje privlačenja domaćih i stranih ulaganja, povećanja zaposlenih i samim time i brži gospodarski razvoj Grada Virovitice rekao je između ostalog na Kolegiju gradonačelnika pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matija Mustač.

Gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je da je ovo jedan od najznačajnijih projekta u povijesti grada Virovitice.
- Očito je da naši veliki napori donose i prve plodove te će Virovitica izgradnjom auto-ceste A-13 uskoro postati jedno od     najznačajnijih prometnih čvorišta u Hrvatskoj, a otvaranjem ove mega-zone stvorit će se svi preduvjeti da Virovitica postane najznačajnije središte u ovom dijelu Republike Hrvatske, pa i šire rekao je između ostalog gradonačelnik Kirin 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
25.9.2011. 12:43
"Neovisni", i ta stoji.
independente
25.9.2011. 8:38
siniša, taj je možda znao obećati, za razliku od ovih...
siniša prpić
24.9.2011. 22:18
Kako je znao reći jedan virovitički političar...:"Pa što te košta - obečati... ?! Svemu dođe kraj.....
independente
23.9.2011. 10:54
ća je pariz kontra grada splita....
MMMM
22.9.2011. 17:55
Autocesta je potrebna, ti ne vidiš koliko kamiona ide obilaznicom, a ja se vozim onuda svaki dan u svako vrijeme i uvijek prije mene na obilaznicu skreće par kamiona. Cesta je potrebna zbog povezanosti koja je dobra ne za šopinge u Zg-u, nego za gospodarstvo.
maky_horzic
22.9.2011. 10:49
cesta nije ni malo bitna sada, pa klečimo pred EU, s kojim novcima bi se cesta pravila, obustava a ne gradnja, kad bi se imalo što obustavit osim ovih krugova.
A za zonu gradnje, mislim da je zemlju kupio onaj koji je trebao, a sada se samo mora donjeti odluka da je to poduz. zona, jer sljedeće vodstvo grada neće imati razumjevanja za lokalne barabe.
Volio bi da mi netko objasni kako ćemo profitirati kao mala sredina i gradić s tom heb. autocestom, pa to su milijuni kuna, da bi se mi vozikali jenom mjesečno u zg u HM, gluposti, da ne kažem da nisam već dugo vidio neku relevantnu brojku vozila po danima, radni, vikend, ujutro, popodne, koliko vozila u prosjeku prolazi kroz vt i slično.
To su ozbiljne studije, posao za profesionalce i ljude koji se bave prometom, a ne neku šakicu samoukih političara koji bi najradije upisali svoj nadimak i datum čavlom na mjestu prvog kvadrata asvalta, npr: avtoput jaca-kiro-tole.
freeman
22.9.2011. 9:51
JOŠ VAM NIJE DOSTA?
stole123
21.9.2011. 22:49
pa vjerovatno netko treba dobro da proda svoju zemlju i po mogućnosti da se opere što više novca .slažem se sa onima koji smatraju da treba prvo napraviti brzu cestu pa tek tad praviti zone u kojima i tako raste ambrozija
MMMM
21.9.2011. 19:04
To je to, pravi se ražanj prije no što se zec ulovio. Stigne se na tome raditi dok (i ako) autocesta bude dovršena, a ne sada prije izbora govoriti o povijesnim događajima. Ma i biti će povijesni događaj, samo kakav?
vwvtc
21.9.2011. 18:55
još nije popunjena ni zona 3 a već se razmišlja o zoni zapad?jel to samo za uzgajanje ambrozije ili za što?zona 3 ima oko 40 hektara površine a samo vidim 3 hale?!prvo gospodo napravite autocestu ili brzu cestu pa onda zonu zapad,jer da ne ponavljam sa budućim investitorima imate gdje ai idu izbori pa valja obećati već što je sijeda obečala prije 4 godine u vezi brze ceste.

`
ladno pivo
21.9.2011. 15:55
Samo još da mapravimo autocestu.


Još iz kategorije Virovitica