Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Prosvjeta

Podržava štrajk, ali je radio dvije šihte

  Marija Lovrenc, Kristina Jošt/Večernji list           13.05.2009.         1495 pogleda
Podržava štrajk, ali je radio dvije šihte

VIROVITICA - Većinu učenika osnovnih i srednjih škola s koprivničkog, bjelovarskog i virovitičkog područja ravnatelji su danas poslali kućama, no u nekim se školama nastava održavala redovno.

- Iako podržavam kolege koji su odustali od nastave, ja ću je provoditi kad sam već u školi. Znam da je štrajk potreban i da se bez njega teško može riješiti pitanje naših plaća u budućnosti te podupirem kolege koji štrajkaju - kazao je Tihomir Sabolić, profesor gitare u virovitičkoj glazbenoj školi te glazbene umjetnosti u Klasičnoj katoličkoj gimnaziji, u kojima danas nije bilo štrajka, a on je odradio dvije šihte.

Nastavnici Klasične gimnazije nemaju svoj sindikat, pa su radili kao i svaki drugi dan, redovna je nastava odnosno program održan i u županijskom Učeničkom domu, te osnovnim školama u Mikleušu, gdje su nastavnici odustali od štrajka zbog manjka sati, i u Špišić Bukovici.

U Koprivnici su danas štrajkali gotovo svi profesori, a nastava se održavala samo u Obrtničkoj školi, u kojoj je štrajkalo samo osam profesora, te u Osnovnoj školi Đure Estera, gdje su štrajkala njih trojica.

- Ne štrajkamo zbog socijalne osjetljivosti prema našim učenicima i njihovim roditeljima - kazao je Ivan Pal, ravnatelj Obrtničke škole.

Jedan učenik Srednje škole poručio je profesorima da ako već štrajkaju, neka štrajkaju kako se priliči, a ne da već sutra opet mora u školu.

- Štrajk je legitimno sredstvo pritiska zaposlenika kako bi ostvarili svoja prava te dogovorno nismo održali nastavu - kazao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke gimnazije Frana Galovića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

bubi
14.5.2009. 7:52
Nitko nije dovjeka ravnatelj gospodine Pal i vi morate bar se nadam nazad u nastavu pa budite socijalno osjetljivi. Do tada moje iskrene čestitke na donacijama koje dajete socijalno pogođenim građanima od svoje skromne plaće, dnevnica i putnih troškova koje vam isplaćuju, ili možda ništa ne donirate osim pizdarija nama u novinama.


Još iz kategorije Prosvjeta