Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije: 41 novi majstor iz sedam županija

  vpž/Kristijan Toplak           15.10.2023.         1721 pogleda
Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije: 41 novi majstor iz sedam županija

U Hrvatskoj obrtničkoj komori VPŽ u Virovitici u petak su novi majstori preuzeli su svoje majstorske diplome koje su im uručili, zamjenik župana Marijo Klement i predsjednik županijske obrtničke organizacije Stjepan Kenjerić. U dva roka, jesenskom i proljetnom, u HOK- Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, majstorski ispit položio je ukupno 41 majstor iz 21 različitog zanimanja, iz čak sedam županija – Virovitičko-podravska, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Koprivničko-križevačka, Požeško-slavonska i Istarska. Najviše je bilo automehaničara, zlatara, kuhar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater i dimnjačara.

Svi oni su majstorski ispit položili u organizaciji HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. U Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije u Virovitici, do danas je majstorski ispit položilo ukupno 1.618 osobe i po tom podatku, ova obrtnička komora je već godinama među prvih pet komora u Hrvatskoj.

Na samom početku sve nazočne pozdravili su – savjetnik za obrazovanje Domagoj Petrić, predsjednik POK VPŽ Stjepan Kenjerić i zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, čestitavši budućim majstorima. Zamjenik župana Marijo Klement, novim majstorima, čestitao je i u ime župana Igora Androvića i Virovitičko-podravske županije, naglasivši kako Virovitičko-podravska županija raznim mjerama potiče razvoj obrtništva, a svakome od njih, kome bude trebala pomoć, vrata Virovitičko-podravske županije i županijskih institucija su otvorena, kako za ostvarivanje različitih potpora, tako i za pomoći pri budućim projektima, sa željom da svi oni pronađu svoju budućnost u Hrvatskoj.

Inače, na području Virovitičko-podravske županije, bilježi se sve veći broj obrta, a danas ih je trenutno 1.465. U Područnoj komori Virovitičko-podravske županije može se polagati majstorski ispit u čak tridesetak zanimanja… Više o njima može se vidjeti OVDJE

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo