Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Politika

Podrška Jadranki Kosor

        05.01.2010.         2928 pogleda
Podrška Jadranki Kosor

čer je u Virovitici održana proširena sjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice na kojoj se je između ostalog raspravljalo o trenutnoj situaciji u samoj stranci i neplaniranom pokušaju povratka dr. Ive Sanadera u aktivnu politiku kao i o ispunjenju zacrtanih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji.

Sjednicu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Virovitice Ivica Kirin, a nešto kasnije joj se je pridružio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić koji je nazočne iz prve ruke izvijestio o svim zaključcima koji su doneseni na sastanku središnjice stranke koji je održan u Zagrebu.

Predsjednik Đakić dao je tom prigodom potpunu i nedvosmislenu potporu predsjednici stranke Jadranki Kosor kao i isključenju dr. Ive Sanadera iz stranke.

- Mi smo samo zbog loših izbornih rezultata raspustili Općinski odbor Nove Bukovice i zato kada netko tko je do jučer govorio da u stranci nikada ne smiju postojati dvije struje i da svi moramo biti jedinstveni odjednom sazove sastanak a da o tome ne izvijesti aktualnu predsjednicu stranke, te je na tom sastanku direktno napadne, kao i cijelo rukovodstvo stranke, pogotovo ako se pri tome služi neistinama tada je takav potez više nego logičan rekao je Đakić.

Tada je objasnio i slijed događanja oko famoznog sastanka

- Mario Zubović nazvao me je oko ponoći i uz blagdanske čestitke ponudio mi da porazgovaram sa dr. Ivom Sanaderom koji me je zapitao za odnose sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom, te me zamolio da dođem sutradan u 11 sati na sastanak u Zagreb kako bi popričali o trenutnom stanju u stranci. Nakon što sam o tome obavijestio župana i gradonačelnika Kirina dogovorili smo se da se kao pravi legalisti o tome ujutro obavezno čujemo sa Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bi li saznali da li su i oni upoznati sa sastankom. Ujutro oko 7.30 sam nazvao Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i saznao da oni o tome ništa ne znaju no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan. Na samom sastanku razgovaralo se je između ostalog o ''problemima'' oko vođenja stranke, ''lošim'' kadrovima koje je on sam i izabrao i lošem izbornom rezultatu kandidata kojeg je sam predložio zaboravljajući da se je upravo jedan od ljudi koje je on sam doveo, Dragan Primorac, kandidirao za predsjednika i odnio presudne glasove dr. Andriji Hebrangu, što je sve skupa bilo doista pomalo neshvatljivo. Nakon sastanka kako smo i očekivali dr. Ivo Sanader sazvao je novinare i na taj način dokazao svu svoju nevjerodostojnost i spremnost da na jedan potpuno neprimjeren i neprihvatljiv način pokuša ojačati svoj položaj u stranci koju je bez obrazloženja u najtežem trenutku napustio.

Završivši svoje obrazloženje predsjednik Đakić dao je na glasovanje punu i bezrezervnu potporu predsjednici Jadranki Kosor što je jednoglasno prihvaćeno, kao i isključenju dr. Ive Sanadera iz stranke što je također jednoglasno prihvaćeno nakon čega se je prepunom prostorijom stranke prolomio bučan i dugotrajan aplauz još jednom dokazujući da su svi predsjednici gradskih, općinskih i temeljnih ogranaka jedinstveni u svom stavu.

Nakon glasovanja raspravljeno je i o projektima koji su najvažniji za Virovitičko-podravsku županiju pri čemu je prioritet stavljen na izgradnju Autoceste A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica i izgradnju vodovodne mreže u nekim naseljima, te je iznesena činjenica da je i na ovim izborima Virovitičko-podravska županija nakon Ličko-senjske županije postigla najbolji rezultat za svog predsjedničkog kandidata i na taj način još jednom dokazala da se ovdje odlično radi, te su doneseni zaključci kojima se je od predsjednika Županijskog odbora Josipa Đakića zatražilo da Vladi RH još jednom prezentira važnost i nužnost ovih projekta za daljnji razvoj naše županije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
6.2.2010. 6:09
ZZZZ ispriča k tome još i zgodan panegirik drugu Vladi (skoro rekoh Bakariću) a zapravo Šeksu. Pa to je zato jer naše vrijeme je vrijeme diletanata a na profića.
Sjećaš li se one jedne emisije iz beogradskog studija pred sam početak rata i izlaska vojske u osijeku, kako je naš Vladimir u studiju debatirao sa dva akademika Srpske akademije nauka, kao da ništa nema u zraku, ovi o načertaniju a on o avnoju ili tako nekako, dva potkovana akademika protiv jednog naturščika i nikom ništa, bez obzira na sveta prava malih nacija. Ja to nisam mogao vjerovati da se to tako moglo događati, kao da je netko bio zadužen da vikne, dosta i sad hajmo - rat!
tomislav
6.2.2010. 5:54
Ovo je zanimljivo, uspoređivati ova dva političara. Da imam izbor između dva gazde, Jace i Sanadera, stan bih vjerojatno radije iznajmio od Jace, makar sve je to veliko pitanje, ili ona usporedba, od koga bih kupio polovan auto što se u devedesetim postavljalo kao retoričko pitanje glede Miloševića.
J Kosor bila je novinar koja je mislim ili koliko se sjećam vodila dječje emisije na Radiju Zagreb. Valjda je kao novinar naučila da puno priča ali baš da ništa ne kaže, i tome se pomalo i sada čudim kako može govoriti i govoriti a ništa ne reći, to je moja fascinacija, a da joj svi oko nje vjeruju da je puno rekla (ni dr. pr. sc. Pusić baš nije puno odmakla u tome)
Očito ulazi u godine koje su po platonu za političara najbolje s obzirom na iskustvo, a još je fizički dosta čvrsta i stabilna da se možćenositi sa svim tim društvom oko.
Posebno će zanimljivo sada biti što sa Ivom, hoće li ga ušarmiravati ko slovenca Pahora, ili je Ivo ipak tvrđa kost. Moja je ocjena da s Ivom neće biti šale i onako površnih fraza a to je samo sreća za ovu izmaltretiranu naciju. Ali naravno kad je politika u pitanju vrijedi - živi bili pa vidjeli!

pr. dr. mr. sc. Tomislav fr. vr.
cuccurin
5.2.2010. 19:26
vremeplov...
cuccurin
6.1.2010. 22:31
za svu tu ekipu ( ali i jacu koja je stalno držala lojtru ) vrijedi "šeksov" naputak: LOCIRATI, IDENTIFICIRATI, UHITITI I TRANSFERIRATI !!!!
ivan2
6.1.2010. 17:24
Sve u svemu stvari su počele klizati jedna za drugom ali ovo nije gotovo. Pučisti nisu zanemarivi.Vladi se smješe izbori koje nitko ne želi . Popis pučista je pozamašan i slučaj će se nastaviti.Koliko ima tko prste u medu znati će se uskoro ali što god bilo premijerka ima podršku većine građana Hrvatske pa i onih koji nisu vjerovali u nju . Pitanje je samo kako će se uspjeti rješiti svojih protivnika i državnih idiota koji su opljačkali ovu državu i uništili sve što se uništiti dalo. U svakom slučaju na pravom putu je.
zzzz
6.1.2010. 9:24
Mediji u BiH Sanadera prozvali "razbijačem HDZ-a"
"RAZBIJAČ HDZ-a" tako su bivšeg hrvatskog premijera jučer izbačenog iz matične stranke prozvali u sarajevskom Dnevnom avazu. List piše kako će isključivanje Ive Sanadera iz stranke izazvati najveće poslijeratne potrese u političkom životu Hrvatske.

"Od nekadašnjeg ujedinitelja do razbijača vlastite stranke"
Puč je, nastavljaju, dodatno oslabio desnicu u Hrvatskoj, "ionako razbijenu u prvom krugu predsjedničkih izbora". "Od nekadašnjeg ujedinitelja HDZ-ova, Sanader će očigledno postati razbijač VLASTITE STRANKE", zaključuju dodajući kako bi ovim potezom Sanader mogao odlučiti i predsjedničke izbore, odnosno najviše bi mogao NAŠTETI Milanu Bandiću koji se u javnosti PERCIPIRA kao NJGOV KANDIDAT.
I OSLOBOĐENJE izvještava o izbacivanju Sanadera iz HDZ-a. List detaljno opisuje jučerašnja događanja također se osvrnuvši na to da bi Milana BANDIĆA mogao najviše OŠTETITI ovaj Sanaderov POTEZ.

Dnevni list: Sanader će zasjesti na Bebićevo mjesto
Pod naslovom "CIJEPA se HRAVTSKI HDZ" (BOSANSKI SE VEĆ POCIJEPAO) i mostarski Dnevni list izvještava o najnovijim političkim previranjima u Hrvatskoj. List piše kako su povratkom Sanadera u politiku potvrđena njihova pisanja od prije mjesec dana kako se Jadranka Kosor počela obračunavati s Tuđmanovim i Sanaderovim ljudima.
Kako sad stvari stoje, piše list, najizglednije je da će se dosadašnji predsjednik Sabora Luka Bebić povući u MIROVINU??????, a na NJEGOVU stolicu će SJESTI SANADER.

zzzz
5.1.2010. 17:30
Revolucija jede svoju djecu, tako je to u HDZ-U?????????
Kad u HDZ-u padaju glave, svi zovu Vladimira Šeksa
Pao u Sanaderovu nemilost
U to vrijeme puklo je i sa Sanaderom. Svađali su se oko Glavaša, pa oko Verone, da bi Šeks na kraju ispao iz uskog kruga premijerovih prijatelja. S mjesta predsjednika Sabora srozan je na mjesto šefa saborskog odbora. Međutim, pad je iskoristio kao priliku za novi uspon. Po tko zna koji puta dočekao je trenutak za osvetu.
Osvetio se Sanaderu
Čim je nova premijerka pucnula prstima, Šeks je smislio način za brisanje Sanadera iz članstva stranke. Sada bi Kosorici bilo bolje da zadrži Šeksa uz sebe. Jer on je HDZ. Svi ostali su prolaznici. Pobijedio je Marka Veselicu. Preživio Tuđmana i Šuška. Izbacio Pašalića. Osvetio se Sanaderu. Tko je slijedeći?
Priča o Šeksu priča je o "stranci opasnih namjera"
Priča o Vladimiru Šeksu priča je o HDZ-ovoj Hrvatskoj. O počecima demokracije, o ratnim zločinima, o hrvatskom parlamentarizmu, o pravosuđu, o stranačkim obračunima, o slugama i osvetnicima, o pobjednicima i gubitnicima. O "stranci opasnih namjera".
Nitko se više ne sjeća ni Veselice, ni Tuđmana, ni Pašalića, ni Glavaša, uskoro se nitko više neće sjećati ni Sanadera, ali Vlado Šeks bit će uvijek tu. Vjerojatno i kad jednog dana Kosorica napusti čelo stranke. On je osnivao stranku, možda će on na odlasku UGASITI SVJETLO
mega
5.1.2010. 15:24
Sramite se gospodo , do jučer ste se kleli u seradera kao u ikonu , a sada ga blatite ,kakvi ste vi to ljudi. Možda čete tako postupati i sa jopom pa možda i sa kirom. Nebih se čudio takvi ste vi HDZ-ovci(e). Pljujete po drugim strankama od kojih bi mogli učit demokraciju, vrijeme je da i vi stavite prst na čelo a ne u guzicu.
cukartown
5.1.2010. 13:39
jel si namjerno napisao Jadanki u naslovu ili ti se omaklo ?
cukartown
5.1.2010. 13:34
kuha se opstanak nam hrvatske domovine,jer Sanader je izgleda radio na pravcu podjele svih podjela.Raspored ministara i članova oko Jadranke na fotki presice nam govori sve.Ćini mi se da prijetnje raskolom sdp-a i osnivanjem nove sdp stranke su i naznake podjela hrvatske na sjever i jug ,kamen i zemlja u tome će presudnu ulogu igrati Milinović odnosno Lika.
cuccurin
5.1.2010. 13:16

""29.12.2009 10:47:38
cuccurin
hdz NIJE HTIO hebranga a druge nije smio javno podržati. kod njih se definitivno unutra nešta kuha i, zapamtite, uskoro će se doznati što. nikad lakše nisu izgubili i nitko se (bar ne previše) ne nervira zato. nema divljih izjava, opravdavanja tipa kosorice a koliko će love kapnuti nadalje u grad i županiju ovisi koliko je kosorici bio cilj da hebrang ovako prođe...možda će ovaj kraj za ovakav rezultat biti nagrađen ??!!!!? ""
OVO JE, KAKO SE GORE VIDI NAPISANO, 29.12.09.!!!!
guru
5.1.2010. 12:34
Ovo priopčenje gospode Kirina i Đakiča djeuje mi neuvjerljivo.
Donedavno HDZ-ovci punili dvorane i euforično skandirali IVI.
Podržavali i Bandiča valjda procjenujuči da će on biti predsjednik a SMRADER se vratiti na mjesto premjera.
Neshvatljivo mi je da bi Šeks i Jaca baš Đakiča slali na SMRADEROV puć.
Tu je i Dečakov pokušaj opstrukcije braniteljskog fonda.
Svakako pojavljivanje gos. Đakiča među pučistima ne donosi HDZ_U ovoga kraja ništa dobroga.
Vrijeme će pokazati da li sam u pravu?
Vidjet ćemo to vrlo brzo jer gradski proračun temelji se na dosta prihoda od strane središnje vlasti.
xxll
5.1.2010. 12:14
Ma što pada, trebala je već odavno pasti?????
Tajanstveni sastanak
Kosor Karamarku i Bajiću: Istražujte sve!
Nakon cjelodnevnog sastančenja s vodstvom HDZ-a, premijerka Jadranka Kosor bila je i u Banskim dvorima, gdje su je dočekali ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Ondje su već ranije stigli ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Jutarnji list piše kako je sastanak trajao manje od sat vremena, te da se premijerka željela konzultirati o mogućim POSLJEDICAMA `stranačkog PUČA` na NACIONALNU sigurnost.

Pružila je punu potporu (A ŠTO SE ČEKALO DO SADA I TKO JE ODGOVORAN ZA TO?) Uredu glavnog državnog odvjetnika i ministra unutrašnjih poslova, te je naglasila kako će oni i dalje imati odriješene ruke za provođenje istraga o korupciji u vrhu javnih poduzeća, banaka i politike, te da borba protiv korupcije mora biti bespoštedna i u njoj ne smije biti zaštićenih bez obzira na kojim se položajima nalaze, piše Jutarnji list.

Znakovito je i to da se premijerka sastaje sa čelnim ljudima istražnih organa NA DAN (DAN D) kada je iz stranke izbačen bivši premijer kojega se dovodi u vezu s BROJNIM AFERAMA.


starac
5.1.2010. 12:01
ma pada tvoja glava
građanin
5.1.2010. 11:54
Do sad su Jopa i Kiro dizali spomenik Sanaderu a sad ga napuštaju i izbacuju iz stranke! Do sada su se gurali u krilo Ivi a od sada ce za suknju vući Jadranku! Kako vjetar puše tako gospoda lete! Jako nisko momci! Pada Vlada!!!!!
cuccurin
5.1.2010. 11:51
judinih mi škuda, krasna retorika!!


Još iz kategorije Politika