Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Poljoprivreda

Podravska magistrala prolazna, na D5 prema Mađarskoj traktori

  D. Šantoši/Večernji list           28.02.2012.         2331 pogleda
Podravska magistrala prolazna, na D5 prema Mađarskoj traktori

Nakon što su u 9 sati s tridesetak poljoprivrednih traktora seljaci, poglavito članovi Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Suhopolje, blokirali oba prometna traka Podravske magistrale (državna cesta D2) u središtu svog mjesta, oko 12 sati traktori su se povukli s ceste, ali na susjednom parkiralištu čekaju razvoj događaja.

Uz potporu za rješavanje problema s otkupom mlijeka seljaci ove općine od ministra Jakovine traže da se 680 hektara državnog zemljišta u općini Suhopolje dade u jednogodišnji zakup, a da se 297 hektara zemljišta ponudi na prodaju. Nezadovoljni su poticajima, visokim cijenama repromaterijala za proljetnu sjetvu te smatraju da država nepošteno postupa kada u javnost iznosi sve korisnike državnih poticaja u poljoprivredi.

- Ne smeta nam objava imena i OPG-a koji su od države dobili poticaje, ali neka se javno objave imena i iznosi svih drugih korisnika koji troše novac poreznih obveznika. U tome ne smije biti tajni ni privilegiranih. Od prosvjeda nećemo odustati sve dok se ne postignu dogovori o spornim pitanjima - kaže  Miroslav Šimić, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača općine Suhopolje.

Od 12 do 14 sati oba traka državne ceste D5 između Gornjeg Bazja i Terezinog Polja prema međudržavnom graničnom prijelazu s Republikom Mađarskom blokirali su prosvjednici. U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj tvrde da se prosvjedi seljaka održavaju bez incidenata te da se u vrijeme blokade državnih cesta promet bez prestanka odvija obilaznim cestovnim pravcima. 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda