Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Glazba

Počinju Kolbovi dani posvećeni Kamilu Stjepanu Kolbu

        28.09.2015.         2404 pogleda
Počinju Kolbovi dani posvećeni Kamilu Stjepanu Kolbu

U Virovitici će se od 28. rujna do 4. listopada održati prvi festival klasične glazbe „Kolbovi dani – KODA“ posvećen Kamilu Stjepanu Kolbu, iznimno plodnom skladatelju sakralne glazbe i franjevcu. Povodom obilježavanja 50 godina od njegove smrti, Franjevački samostan u Virovitici odlučio je njemu u čast pokrenuti festival na kojem bi se sustavno predstavljala djela ovog znamenitog autora te ostala djela klasične glazbe.

Otvorenje Festivala održat će se u Gradskoj knjižnici 28. rujna s početkom od 19:30 sati, predavanjem o Kamilu Kolbu fra Petra Antuna Kinderića, franjevca koji je prikupio i izdao nekoliko knjiga s Kolbovim djelima. Nastavak festivala ponudit će posjetiteljima koncert orguljašice Eve Kirchmayer Bilić u srijedu 30. rujna u crkvi sv. Roka u 19:30 sati.

U petak 2. listopada također u crkvi sv. Roka slijedi koncert instrumentalne glazbe s nizom izvođača koji djeluju u Virovitici kao nastavnici u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky i to orguljašicom Sanjom Spahijom, sopranisticom Kristinom Domović, flautisticama Matejom Vušković i Matejom Lanšćak, violončelistom Željkom Štrbcom, violinistom Tomislavom Vrabcom, te pijanistima Zvonimirom Gadancem i Pericom Mihaljevićem. Festival završava koncertom zborske glazbe Kamila Kolba u izvedbi ženskog vokalnog ansambla Mirjam, župnog zbora župe sv. Roka Sveta Cecilija i mješovitog vokalnog ansambla Camillus fortis u nedjelju 4. listopada na istom mjestu.

Na programu svakog od navedenih koncerata naći će se uz Kolbova i široko poznata djela iz repertoara klasične glazbe.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba