Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  Aktualnosti

Počinje „Tjedan cjeloživotnog učenja“

        08.09.2011.         1181 pogleda
Počinje „Tjedan cjeloživotnog učenja“

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Republike Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

Pregled programa „Tjedna cjelovitog učenja" u našoj županiji

Slatina - 8. rujna od 10.00 do 15 00h , na Trgu svetog Josipa, Sajam pod nazivom "A kako učiš ti?"

9. rujna  od 9 00 do 10 00h, Hrvatski dom,  okrugli stol na temu "Cjeloživotno učenje od 7 do 77" u kojem će sudjelovati predstavnici obrazovnih ustanova, lokalne samouprave, HZZ, Razvojne agencije, Obrtničke i Gospodarske komore, vanjski suradnici POU, polaznici.

Od 11 00 do 13 00h, Dom kulture - zgrada Pučkog otvorenog učilišta,  radionica sa nezaposlenima u suradnji s HZZ-om. Radionica je namijenjena mladim osobama do 24 godine koje su ujedno i potencijalni kandidati za naša stručna osposobljavanja.

Za vrijeme održavanja Tjedna cjeloživotnog učenja bit će izložen informativni  materijal s ciljem senzibiliziranja javnosti za navedenu problematiku.

Gornje Bazje - Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, 9.9.2011. od 11-13h., Sportska dvorana škole i vanjski sportski tereni škole. "Obilježavanje hrvatskog olimpijskog dana", Tradicionalna sportska natjecanja između učenika i nastavnika škole.

Orahovica- Gradsko društvo Crvenog križa , 10.9.2011.,od 10-11h, Ispred Gradske kavane, Svjetski dan prve pomoći". Pružanje prve pomoći kod raznih načina ozljeđivanja (opekline, otvoreni prijelom potkoljenice,..), reanimacija, mjerenje krvnog tlaka.

12.9.2011., od 12-14h, prostor ispred srednje škole Stjepan Ivšić "Dan otvorenih vrata", Odgovaranje na upite građana, primanje sugestija kako poboljšati nastavu učenicima.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.