Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Aktualnosti

Početna konferncija „Uvijek zajedno“ Udruge osoba s invaliditetom Inkluzija

  Goran Gazdek           01.02.2021.         1201 pogleda
Početna konferncija „Uvijek zajedno“ Udruge osoba s invaliditetom Inkluzija

Projektom „Uvijek zajedno“ Udruge osoba s invaliditetom Inkluzija koji je javnosti predstavljen na početnoj konferenciji u petak 29. siječnja, uz voditelja projekta, bit će zaposleno deset žena iz skupine teže zapošljivih osoba. One će sljedećih dvanaest mjeseci (od. 1.veljače 2021. do 31. siječnja 2022.) raditi na pružanju pomoći i podrške krajnjim korisnicima projekta, odnosno ljudima u potrebi pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Nezaposlene žene iz ruralnih krajeva ili pripadnice nacionalnih manjina ovim zapošljavanjem jačaju svoj radni potencijal čime postaju konkurentnije na tržištu rada.

Predsjednik udruge Saša Grahovac je pozdravio sve prisutne i potpisao ugovore s angažiranim ženama. Voditeljica projekta Sanja Herman je podijelila trenirke i majice te pazila da se prisutni pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Tajnik društva Staniša Žarković je korisnicama predstavio aktivnosti i cilj ovoga projekta. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica.

„Zadovoljstvo je raditi s ljudima koji su komunikativni, koji znaju svoj pisao i koji imaju isti cilj – da se žene zaposle i da se projekt uspješno realizira. Trajanje projekta je 14 mjeseci. Prvi mjesec je priprema, odabir korisnika i odabir zaposlenika, od drugog do trinaestog mjeseca rad djelatnica na terenu i zadnji mjesec izrada ugovornom tijelu“, rekao je Žarković.

Predstavnik ortopedske kuće Otos Dario Margeta bio je među uzvanicima te predstavio svoje proizvode krajnjim korisnicima projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 928.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financira Europski socijalni fond iz operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina“.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti