Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Početna konferencija projekta "Zajedno" Kulturnog društva Prosvjeta

  Goran Gazdek           29.01.2021.         649 pogleda
Početna konferencija projekta "Zajedno" Kulturnog društva Prosvjeta

Projektom „Zajedno“ Kulturnog društva „Prosvjeta“ koji je javnosti predstavljen na početnoj konferenciji u petak 29. siječnja bit će zaposleno deset žena iz skupine teže zapošljivih osoba. One će sljedećih dvanaest mjeseci (od. 1.veljače 2021. do 31. siječnja 2022.) raditi na pružanju pomoći i podrške krajnjim korisnicima projekta, odnosno ljudima u potrebi pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Nezaposlene žene iz ruralnih krajeva ili pripadnice nacionalnih manjina ovim zapošljavanjem jačaju svoj radni potencijal čime postaju konkurentnije na tržištu rada.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica. Voditeljica projekta je Luna Bognar, a odgovorna osoba Staniša Žarković. „Zadovoljstvo je raditi s ljudima koji su komunikativni, koji znaju svoj pisao i koji imaju isti cilj – da se žene zaposle i da se projekt uspješno realizira. Trajanje projekta je 14 mjeseci. „Prvi mjesec je priprema, odabir korisnika i odabir zaposlenika, od drugog do trinaestog mjeseca rad djelatnica na terenu i zadnji mjesec izrada ugovornom tijelu“, rekao je Žarković.

Ukupna vrijednost projekta je 928.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financira Europski socijalni fond iz operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina“.

Kulturno društvo „Prosvjeta“ ima višegodišnje iskustvo u provođenju projekata iz domene socijalne skrbi, a trenutno radi na njih četiri. „Na terenu vidimo posljedice demografske slike Hrvatske, puno starih ljudi koji stvarno trebaju potporu i pomoć zajednice. Upravo iz tih razloga ovakvi projekti resornog ministarstva su hvale vrijedni. Osim što pomažemo ljudima zapošljavamo nezaposlene osobe“, naglasio je Žarković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.