Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Početak priprema za sezonsko zapošljavanje na moru

        23.11.2011.         1851 pogleda
Početak priprema za sezonsko zapošljavanje na moru

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Virovitica, kao i svake godine, posreduje pri zapošljavanju sezonskih radnika u ugostiteljstvu i turizmu na  Jadranu. Prema izvješćima o zasnivanju radnog odnosa (ugovor o radu, M1, HZMO lista), u turističkoj sezoni 2011. na Jadranu zaposleno je 556 osoba. Gledano po zanimanjima, najveći broj radnika zaposlen je u kuhinji (kuhari, pomoćni kuhari, kuhinjski radnici), njih 202. Slijede konobari i pomoćni konobari (164 osoba), zatim sobarice (68 osoba) i čistačice (52 osobe).

Pripreme za slijedeću sezonu kreću po završetku tekuće sezone. Zainteresirane osobe mogu se prijaviti kod svog savjetnika za zapošljavanje. Pojedine hotelske kuće sa kojima surađujemo obilaze nas u predsezoni (prosinac - veljača), predstavljaju svoje poduzeće te obavljaju intervjue sa zainteresiranim osobama. Na taj način si poslodavac osigurava radnike za sezonu a osoba buduće zaposlenje.

Prvi u nizu poslodavaca s mora Sunčani Hvar d.d. danas je posjetio Zavod za zapošljavanje u Virovitici i održao razgovor s potencijalnim kandidatima. Selekciju za zapošljavanje u Sunčanom Hvaru prošlo je ukupno 78 osoba s područja cijele Virovitičko-podravske županije. Želja im je za slijedeću sezonu osigurati dovoljan broj kvalitetnih sezonskih radnika, te stoga kreću u proces prvog kruga selekcije već u mjesecu studenom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo