Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Prosinac u grad

Počeo «Prosinac u gradu»

        04.12.2003.         1551 pogleda
Počeo «Prosinac u gradu»

VIROVITICA, 4. prosinca – Božićno-novogodišnjim sajmom učenika virovitičkih osnovnih škola koji je danas započeo na prostoru ispred bivšeg Tvinovog salona, a buduće Gradske knjižnice i čitaonice danas je započeo program «Prosinac u gradu 2003», koji već tradicionalno organiziraju Grad Virovitica i gradska Turistička zajednica.
Rukotvorine virovitičkih učenika moći ćete na ovome prostoru kupiti i sutra, te 13. i 20. prosinca.
U okviru ovogodišnjeg božićnog učeničkog sajma Osnovna škola Virovitica organizira akciju nazvanu «Igrom do rehabilitacije» čiji je prihod namijenjen za opremu specijalnog igrališta za predškolsku grupu koja bi od proljeća trebala djelovati u okviru ove škole.
U okviru ovoga programa večeras, u petak, u klaustaru Franjevačkog samostana u 19,30 sati otvara se izložba pod pokroviteljstvom Hrvatskih voda Virovitica, Državnog arhiva u Osijeku i Franjevačkog samostana nazvana «Sve vode blagoslivljajte Gospoda».
U subotu, 6. prosinca, u 11 sati u Kazalištu Virovitica virovitički kazališni ansambl izvest će predstavu za djecu «Bijeli jelen», a navečer, u 18 sati, u Gradskom muzeju otvara se tradicionalna, XXVI. Godišnja izložba članova Likovnog kluba «Nikola Trick».
U nedjelju, 7. prosinca, u Kazalištu Virovitica u 19,45 sati održat će se autorski koncert dr. Marijana Jergovića nazvan «Tebi, Grade». Na koncertu će nastupiti Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, Đuka Čaić, Cecilija, Licitari, muški zbor HPD «Rodoljub», Maja Zeko, Adam Končić, Podravski mužikaši, Ana Majstor, TVIN – Sinovi Podravine, Branko Ovčarić, Boris Ćiro Gašparac, Viktorija Kulišić Đenka, Stanko Šarić, Lampaši, Barbara Orhman, Stjepan Jeršek Štef, Marta Nikolin, Gazde, Miroslav Živković i Edo Berec. Voditelji su Rosanda Kokanović i Dubravko Sidor, a koncert će izravno prenositi i Prvi program Hrvatskog radija.
Program «Prosinac u gradu 2003» nastavlja se u utorak, 9. prosinca, u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljanjem knjige, točnije reprinta knjige, «Tajna svjetionika Svetog Luke» Franje Martina Fuisa.
U petak, 12. prosinca, u Kazalištu Virovitica održat će se koncert povodom 120 godina Gradske glazbe.
U subotu, 13. prosinca, u dvorani Tehničke škole, u 16 sati, počinje Zimsko prvenstvo Virovitice u malom nogometu, koje je također dio ovoga programa.
U nedjelju, 14. prosinca, u Domu Hrvatske vojske već tradicionalnu «Večer folklora» organizira KUD Virovitica. Program počinje u 18,30 sati.
U četvrtak, 18. prosinca, u Gradskom muzeju, u 18 sati koncert će održati učenici Osnovne glazbene škole «Jan Vlašimsky», a u subotu, 20. prosinca, u 18 sati, u Kazalištu Virovitica bit će također tradicionalna božićna priredba KUC-a Virovitica.
Izložba dokumentarnih fotografija novinara «Glasa Slavonije» (ali i www.virovitica.net-a!) Gorana Gazdeka nazvana «Foto kronika 2003» otvorit će se 22. prosinca u Caffe baru «Boom».
HPD «Rodoljub», Gradska glazba, Zbor «Sveta Cecilija» i Zbor udruge umirovljenika Božićni će koncert održati u Crkvi sv. Roka u petak, 26. prosinca, u 20 sati. U subotu, 27. prosinca, božićni koncert u Kazalištu Virovitica održat će grupa «Vatra». Početak je u 21 sat.
Program «Prosinac u gradu» završava, naravno, dočekom nove godine na otvorenom. O programu dočeka još ćemo vas naknadno izvijestiti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosinac u grad