Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Počeli radovi na izgradnji novog nogometnog stadiona

  Vinko Gazdik/Slatinski petak           18.07.2009.         2377 pogleda
Počeli radovi na izgradnji novog nogometnog stadiona

SLATINA - U srijedu dopodne počeli su pripremni radovi izgradnje novoga nogometnog stadiona u slatinskoj Poduzetničkoj zoni Turbina. U planu je izgradnja tribine sa 500 sjedećih mjesta uz brojne druge sadržaje, među kojima se svojedobno spominjao bazen, atletska staza, svlačionice, pomoćno nogometno igralište... Na tiskovnoj konferenciji koju je gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš održao u ponedjeljak rečeno je kako stadion, bar u ovoj fazi, neće imati gotovu atletsku stazu. Za ovaj je projekt, rečeno je, podignut kredit od oko osam milijuna kuna u Slavonskoj banci, a radovi su, nakon provedenog natječaja, povjereni slatinskoj tvrtci Kobak.

Unatoč i drugim iznesenim informacijama o aktivnosti grada, poput onih o radovima na slatinskoj obilaznici, ili proširenju odlagališta otpada u Radosavcima, novinare je, zbog sveprisutnosti recesije, zanimala i opravdanost izgradnje stadiona.

- Odluke o izgradnji stadiona donesene su u vrijeme kad se za krizu još nije znalo. Na temelju toga napravljeno je i kreditno zaduženje koje je vrlo povoljno. Prodajom postojećeg stadiona otplatit će se gotovo dvije trećine kreditnih sredstava. Naše je stajalište da je bolje raditi i čekati bolje vrijeme nego čekati i ne raditi. Ovdje će definitivno raditi jedna firma - naša domaća. Stanje na postojećem stadionu ne udovoljava uvjetima za rang natjecanja u kojem je Nogometni klub Slatina. No, nismo mogli čekati da se postojeći stadion proda, da se započnu radovi za projekt i namjenu koja je predviđena u tom dijelu grada, već započeti s nekim sredstvima izgradnju i napraviti novi stadion, jer, u svakom slučaju, kad dođe i ako dođe do prodaje Nogometni klub Slatina će morati biti gost - nekom od prigradskih naselja ili će gostovati sve utakmice, to  ćemo vidjeti. Taj se dio na neki način morao premostiti, mi mislimo da je ovo dobar način. Imamo i određene kontakte sa zainteresiranim investitorima za kupovinu tog nogometnog igrališta, pojasnio je Roštaš.

Novinarima je o nužnosti ovoga projekta govorio i Robertino Repić, predsjednik slatinskoga Gradskog vijeća.

- Sadašnji sportski objekt gradio se i dograđivao zadnjih trideset godina. Djelovao je bez ikakvih sigurnosnih mjera što je bila ogromna opasnost za djecu. Možemo reći kako smo imali sreću da tamo u posljednjih dvadeset godina nije stradalo niti jedno dijete, rekao je Repić. Dobar dio, dvije trećine kredita, bit će vraćeno prodajom objekata, otplatni plan, tvrdi, postoji.

- Gradsko vijeće odobrilo je dizanje kredita u iznosu od osam milijuna kuna. Gradsko poglavarstvo na svojoj 76. sjednici donijelo je odluku o prijenosu nekretnine na kojoj će biti građen novi športski centar u vlasništvu tvrtke Športski objekti. Temeljem toga obavljena je i dokapitalizacija tvrtke koja je 13. siječnja ove godine donijela odluku o nabavci kredita u iznosu od osam milijuna kuna za financiranje izgradnje građevine nogometnog kluba, tribine s nogometnim igralištem i parkiralištem. Na natječaj je pristigla jedna ponuda koja je prihvaćena te je sklopljen ugovor za kreditiranje sa Slavonskom bankom, rekao je Roštaš  i dodao kako je pronađen model podizanja kredita bez jamstva Grada.

Rok izgradnje je 210 dana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pero
20.7.2009. 10:11
oporba je rekla za lokalne izbore NE Stadion bar ne sada a dobiveni kredit prenamijeniti ali naravno narod je izabrao pa se samo prisjetimo kako je u režiji HDZa građena Slatinska tržnica koja još uvijek nije u funkciji, ne vidim razloga da ovdje bude još gore. Sve će to građani već platiti.
marko4
20.7.2009. 8:02
nema oporbe da se pobuni jer je narod velikom većinom dao glas ovakvoj opciji a ne proizvodnji i poboljšanju standrada "e moj narode" sada uživaj
DANKO
19.7.2009. 16:40
Draga gospodo, zar ste vi normalni?!!! Pogledajte što se događa s objektima građenim za svjetsko prvenstvo u rukometu?Osim jedne.dvije dvorane sve druge su v e l i k i problem jer zjape prazne a treba ih održavati. U zamalo svakom gradskom proračunu to su balast-stavke! Radna mjesta stvarajte, proizvodne pogone, ako već nešto od toga iz područja sporta, desetak igrališta, koji bazen uz škole, igrališta uz dječje vrtiće...Stadion graditi mogu danas samo autisti, ljudi poput Sanadera kojem se hebe za sve kardinalne pogreške koje je počinio s Vladom...Ne krivim toliko ove koji su naumili graditi stadion nego oporbu i građane koji to ravnodušno gledaju..Što radi oporba?.Zar nema prečih objekata koje treba graditi u Slatini??? Užas, užas!!!!Opet ona stara k r u h a i i g a r a!Da je tu MMF ne bi vi to gradili, sigurno ne bi! Do kada ovakvo ludovanje?????


Još iz kategorije Gospodarstvo