Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Počeli pripremni radovi na uređenju sliva Ođenice i Virovitičkih jezera

  virovitica.hr           27.02.2023.         2499 pogleda
Počeli pripremni radovi na uređenju sliva Ođenice i Virovitičkih jezera

U ponedjeljak, 27. veljače, počeli su pripremni radovi uređenju sliva Ođenice na području Virovitice. Projekt se financira EU novcem iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti ukupne vrijednosti 192 milijuna kuna, od čega je 119,3 milijuna bespovratno.

Projekt obuhvaća dio potoka Ođenica na području virovitičkih ribnjaka koje u projektu zovu Virovitička jezera, a svrha zahvata je unaprjeđenje sustava obrane od poplava na slivu Ođenice te revitalizacija, odnosno povećanje prostora akumulacije- retencije, izumljivanjem.

U tijeku je postupak javne nabave za izvođenje radova i usluge nadzora. Radovi bi krenuli 1. kolovoza ove, a završili 31. prosinca sljedeće godine. Podijeljeni su u tri faze: prva (2023./2024.) kada će se uređivati četvrti, peti i šesti ribnjak; druga (2024./2025.) kada će se uređivati prvi, drugi i treći ribnjak i treća (2025.) kada će se uređivati deveti ribnjak i retencija na desetom.

Pripremne radove predviđaju ispuštanja vode, uređenje postojećeg kanala uz jezera u koji bi se ispuštala voda iz jezera, izgradnja privremenih prijelaza kada se izvrše iskopi i privremeno uređenje potrebnih površina da bi se moglo obaviti humano prebacivanje ribljeg fonda.

To je prva etapa uređenja Ođenice i Virovitičkih jezera i odnosi se na uređenje vodnog režima sliva Ođenica za potrebe obrane od poplava i višenamjensko korištenje na području Virovitice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica