Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Matica hrvatska

Počeli Dani Matice hrvatske u Virovitici

        20.05.2003.         924 pogleda
Počeli Dani Matice hrvatske u Virovitici

VIROVITICA, 20. svibnja - Izložbom i predavanjem o Parku prirode Papuk u Virovitici je danas započeo višednevni program nazvan Dani Matice hrvatske u Virovitici. O Parku su govorili ravnatelj mr. Ivica Samardžić i stručni suradnik Goran Radonjić, a izložbu će građani Virovitice u budućoj Gradskoj knjižnici i čitaonici (bivšem Tvinovom salonu) moći razgledati do ponedjeljka, 26. svibnja, do kada i traju Dani Matice hrvatske u Virovitici.
Cilj je ovoga programa, koji Matica, organizira u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitoanicom, približiti rad Matice Virovitičanima, ali i animirati građane, prije svega mlade, da se uključe u rad ove udruge. Prepoznao je to i Grad Virovitica koji je prihvatio pokroviteljstvo nad ovim događajem, te gradska Turistička zajednica koja je također dala podršku.
Sutra, u srijedu, 21. svibnja, u 18 sati, u istom prostoru, virovitički Ogranak Matice Hrvatske darivat će knjigama školske knjižnice virovitičkih osnovnih i srednjih škola, Gradsku knjižnicu i čitaonicu, te Klub liječenih alkoholičara iz Virovitice. Cilj ove akcije je obogatiti knjižni fond tih biblioteka. Bit će predstavljen i novi dvobroj «Zavičaja» (13-14), časopisa virovitičkog Ogranka Matice hrvatske.
U četvrtak, 22. svibnja, u 18 sati, također u prostoru buduće knjižnice i čitaonice, moći ćete na tribini nazvanoj «Što sam učinio za svoj okoliš?» više čuti o istraživačkom radu učenika virovitičkih osnovnih i srednjih škola. Ovim programom obilježit ćemo i Dan biološke raznolikosti, 22. svibnja.
U ponedjeljak, 26. svibnja, u 18 sati, u budućoj knjižnici i čitaonici, predstavljena će biti knjiga Jasne Čapo Žmegač «Srijemski Hrvati» (naklada Durieux, Zagreb, 2002.).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Matica hrvatska