Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kazalište Virovitica

Počele probe za novu premijeru Kazališta Virovitica - Pred smrt Frana Galovića u režiji Dražena Ferenčine

  vn           05.01.2017.         1685 pogleda
Počele probe za novu premijeru Kazališta Virovitica - Pred smrt Frana Galovića u režiji Dražena Ferenčine

U Kazalištu Virovitica počele su probe za novu premijernu predstavu, dramu Pred smrt Frana Galovića u režiji Dražena Ferenčine - objavilo je Kazalište Viroviitca na svom FB profilu. Drama Pred smrt šokantna je Galovićeva vizija u kojoj se izmjenjuju naturalizam i simbolizam; smrt je na pozornici utjelovljena u truplu koje od početka do kraja dramske radnje leži na odru te u liku Neznanke čija pojava na samom svršetku djela unosi fantastične elemente u surov seljački svijet sobe u kojoj se odvija bdjenje.

Zadatak da na virovitičke kazališne daske postavi ovu, jednu od hvaljenijih drama Frana Galovića, pripao je miljeniku lokalne (i šire) publike, Draženu Ferenčini. Redatelj će se, štoviše, odvažiti na iskorak kakvom naši gledatelji još nisu imali prilike svjedočiti: upustit će se u rad na koreodrami koju će – o tome nema sumnje – u njezinoj konačnici virovitička publika znati nagraditi velikim aplauzom. Valja pritom naglasiti i kako je postavljanje ovog klasika hrvatske dramske književnosti važno i jer će se njime obilježiti sto dvadeseta obljetnica rođenja Frana Galovića 2017. godine. Na publici tek ostaje da nestrpljivo iščekuje te se povodom premijere pravovremeno pridruži ansamblu Kazališta Virovitica u obilježavanju ovog kulturnog događaja.

U predstavi igra čak 15 glumaca, a premijera će biti u okivru Virkasa, 13. virovitiičkih kazališnih susreta koji će se ove godine održati od 10. veljače do 5. ožujka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica