Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virovitica

Počela obnova najstarije bolničke zgrade

        01.09.2003.         1232 pogleda
Počela obnova najstarije bolničke zgrade
VIROVITICA, 1. rujna - Uprava virovitičke Opće bolnice danas je priopćenjem izvijestila novinare da je Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji i Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja današnji dan prijavljen kao dan kojim je počela rekonstrukcija stare bolničke zgrade u kojoj su smješteni Interni i Kirurški odjel.
«Rekonstrukcija će obuhvatiti arhitektonsko-građevinske radove uz kompletne zahvate na instalacijskoj infrastrukturi što će bolesnicima osigurati kvalitetan bolnički smještaj prema najnovijim standardima opremanja bolničkih ustanova», piše u priopćenju.
Vrijednost investicije je oko 9,5 milijuna kuna, od čega je 8,2 milijuna kuna vrijednost građevinsko-instalacijskih radova, a 1,25 milijuna kuna vrijednost unutarnjeg opremanja odjela. Novac je osiguran iz proračuna za kapitalna ulaganja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Na javnom natječaju radovi rekonstrukcije povjereni su virovitičkom poduzeću «Domogradnja», a stručni nadzor povjeren je «VTC projektu».
Uprava bolnice još jednom je podsjetila da je to jedan od značajnih zahvata koji se uklapa u razvojne projekte kliničkih i općih bolnica Vlade Republike Hrvatske, a mi vas podsjećamo da je planom Ministarstva zdravstva «Razvojni projekti kliničkih i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2003. – 2010. godine» virovitičkoj Općoj bolnici pripalo je 70 milijuna kuna. Osim u staru bolničku zgradu sagrađenu 1902. godine, planirano je ulaganje u izradu projekta nove bolničke zgrade, kojom bi se «zaokružio» kompleks bolnice, preuređenje odjela, obnovu središnjeg operacijskog bloka i jedinice intenzivnog lijecenja. Državnih 70 milijuna kuna trebalo bi biti dostatno tek za pokrivanje 35 posto vrijednosti planiranih investicija. Ostalih 65 posto trebala bi osigurati Županija. Vlada je ovlastila Ministarstvo zdravstva da sa Županijama sklopi ugovor o suradnji na planu ulaganja.
Isto tako vas podsjećamo da je, zbog izuzetno lošeg stanja bolničkih soba na Internom odjelu (u tri sobe bilo je po dvanaest kreveta, a 55 pacijenata koliko je odjel mogao primiti koristilo je samo dva sanitarna čvora i jednu kupaonicu), tadašnji šef odjela dr Berislav Mostovac 1992. godine pokrenuo je humanitarnu akciju «Sebi i svom». Prikupljeno 250.000 kuna, ali novac još nije utrošen.
I na kraju kažimo da je u priopćenju pristiglom iz Uprave Opće bolnice naglašeno da je ovaj objekt čija rekonstrukcija danas službeno počinje za Grad Viroviticu značajan kao dio arhitektonske baštine, a za Bolnicu je on također vrlo značajan jer je dosadašnjom gradnjom unutar bolničkog kruga «interpoliran između vitalnih bolničkih punktova i tako je postao nezaobilazni dio centralnog bolničkog kompleksa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica