Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Počela katastarska izmjera

  Gordana Jajčanin/Radio Orahovica           05.11.2009.         2377 pogleda
Počela katastarska izmjera

ZDENCI - Pomoćnik ravnatelja državne geodetske uprave Davor Pahić, u nazočnosti pročelnice Područnog ureda državne geodetske uprave Virovitica Sanje Kićinbaći,  predstavnika katastra i sudova Orahovica i Slatina,  izvođača radova poduzeća Geoprojekt iz Zagreba i čelništva općine Zdenci u utorak  je prigodno označio početak radova  na katastarskoj izmjeri. Druga je to izmjera koja se provodi na području općine Zdenci, a obuhvaća područje u k.o. Duga Međa koje će služiti za razvoj poduzetničke zone, ali i doprinijeti uređenju vlasničkih odnosa, rekao je načelnik općine Mato Barukčić.

Vrijednost  projekta katastarske izmjere  je 533.000,00  kuna, od kojih općina Zdenci, snosi polovicu troškova. Državnoj geodetskoj upravi koja će podmiriti 40% i županiji Virovitičko-podravskoj koja će sudjelovati s 10% vrijednosti investicije, načelnik Barukčić je zahvalio, kao i svim subjektima koji su doprinijeli realizaciji toga posla. Najavio je kako će općina Zdenci projekt za katastarsku izmjeru, nominirati na natječaj i slijedeće godine, budući je ovo tek početak u rješavanju imovinsko pravnih odnosa na općini Zdenci.

Pomoćnik ravnatelja  Državne geodetske uprave Davor Pahić, pojasnio je tehnička pitanja u provođenju izmjere na području koje zauzima 545  ha, i važnu ulogu svih sudionika da posao bude što kvalitetnije odrađen.

Veliki projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, Državna geodetska uprava pokrenula je prije 10 godina, i do sada je obuhvatila oko 300 katastarskih općina u RH, što čini deset posto svih katastarskih općina. „To nije malo u tako obimnom poslu", kazao je pomoćnik ravnatelja Pahić,  „ ako se zna da je izmjerom obuhvaćeno 50% najznačajnijih površina u Državi, čime se stvorene osnove za gospodarski razvitak".

I pomoćnik ravnatelja Državne geodetske uprave Davor Pahić i pročelnica Područnog ureda državne geodetske uprave Virovitica, Sanja Kićinbaći, izrazili su uvjerenje kako će posao u stvaranju nove k.o. Duga Međa, biti kvalitetno i u roku završen, te da će općina Zdenci, u suradnji sa županijom i dalje raditi na projektu katastarskih izmjera.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo