Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2011

Pobjednici među nama: Radimir Čačić

        17.12.2011.         5160 pogleda
Pobjednici među nama: Radimir Čačić

Hoće li Radimir Čačić doći glave Kukuriku koaliciji i koliko će svojim osebujnim, pomalo bahatim i narcisoidnim ponašanjem otežavati novoj Vladi pokazat će vrijeme. Bilo kako bilo oko njega se već dugo lome koplja, mnogi bi bili sretniji da nije tako ambiciozan, ali što je tu - Milanović vjerojatno nije imao izbora pa treba poštivati tu odluku (na kraju krajeva za koaliciju je u njegovoj izbornoj jedinici glasovalo 52,73 posto glasača)  i vidjeti što će nam donijeti budućnost.

HNS-ov predsjednik, inače diplomirani inženjer arhitekture,  jedan je od najiskusnijih i najstarijih kadrova u vladajućoj koaliciji. Oni koji ga poznaju tvrde da je riječ o osoba neiscrpne energije, unatoč kojoj svuda i uvijek kasni. U Račanovoj vladi bio je među agilnijim ministrima,  za njim su ostale izgrađene autoceste, programi POS-a i niz drugih projekata. Čačić je privatni poduzetnik i menadžer bio još doba socijalizma. U HNS-u od 1990. godine,  dakle, od samih početka. Sudionik je Domovinskog rata, istakao se u spašavanju Varaždina 1991. godine.

Pratio ga je niz afera oko Coninga, tvrtke koju je vodio i osnovao o čemu je najviše (i možda jedini tako iscrpni) pisao varaždinski novinar Krešimir Kovač što je objavljeno u knjizi. O tome možete čitati u članku Saše Lekovića objavljenom u tjedniku Novosti.
Slučaj poduzetnika Radimira Čačića

http://www.novossti.com/2011/10/slucaj-poduzetnika-cacica/

O personalnoj kampanji na izborima 2007. godine, svojoj knjizi i navodima o problemima u Coningu, propalim poslovima, nepoštivanju suda i drugim problemima govorio je i intrevjuu za Virvitica.net.  
Hrvatskoj je potrebno 3000 doktora znanosti, a mi ih proizvodimo 300 (14.7.2007.)

http://www.virovitica.net/hrvatskoj-potrebno-3000-doktora-znanosti-a-mi-ih-proizvodimo-300/6408/

Prije dvije godine život mu se preokrenuo nakon automobilske nesreće u Mađarskoj, s dvoje poginulih. Sada čeka presudu mađarskog suda, a ako bude bezuvjetno osuđen, odstupit će.

Kao potpredsjednik kontrolirat će cijeli niz ministarstava - gospodarstvo, poduzetništvo, financije, obrt i poduzetništvo. U pregovorima o podjeli mandata ostvario je sve svoje ciljeve za HNS, a sada je pred njim cilj da dovede investitore i digne stopu BDP-a za barem tri-četiri posto.

No, svjedoci smo dva vrlo nervozna istupa Radimira Čačića u posljednjih nekoliko dana o čemu je sjajan članak Radimir kao Jadranka napisao Dražen Vukov Colić na T-portalu: Mnogo opravdanog ponosa, previše nedokazanih predrasuda, a pogotovo neobuzdane taštine. U ova tri ključna društvena i politička pojma - ponos, predrasude i taština - koje je tako sjajno ovjekovječila Jane Austin u naslovima svojih klasičnih romana, kao da se i danas najbolje sažimlje najkraći opis svih vrlina i mana neobuzdanog Radimira Čačića. Umjesto da postane predvodnikom novog načina razmišljanja, on se već pretvorio u žrtvu vlastitih neobuzdanih strasti, kao da već i prije saborske potvrde žuri što odlučnije potvrditi sva zlehuda proročanstva HDZ-a, koji već mjesecima žarko želi da Radimir Čačić ostane onaj stari Radimir Čačić, koji može izgraditi stotine kilometara autocesta, ali ne može otrpjeti ni najmanje kritičko potpitanje.

I tako se u rekordno kratkom vremenu od gospodarske perjanice nove vladajuće koalicije, Radimir Čačić - gotovo neizbježno - pretvorio u Ahilovu petu složene Milanovićeve vlade. I doista: Čačić je ostao Čačić, a već je postao i više od Čačića, a još nije potvrdio (nije bilo ni vremena) nijednu od svojih nedvojbenih vrlina. Njegovi obračuni s medijima, njegovo majestetično ponašanje, njegov prezir prema javnosti, njegovo preuveličavanje vlastitog izbornog uspjeha, njegovo preziranje mjesta, povoda i simbola u svečanom preuzimanju koalicijskog mandata (najnoviji sukob s medijima odigrao se u auli predsjednika Republike) - kao da iz dana u dan žarko želi proizvesti što više osobnih i koalicijskih neprijatelja, koji će, baš kao što je to rekao Churchill, 'mrziti sve njegove vrline, a obožavati sve njegove nedostatke'.

Ostatak članka možete pročitati na T-portalu
http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/165342/Radimir-kao-Jadranka.htm
l

I evo izbora testova iz naše arhive o Čačićevom boravcima u Virovitici:

Radimir Čačić u Virovitici (8.7.2004.)
http://www.virovitica.net/radimir-cacic-u-virovitici/1525/

Država daje poticaje, ali ne uvjetuje razvoj kooperacije (27.10.2007.)
http://www.virovitica.net/cacic-drzava-daje-poticaje-ali-ne-uvjetuje-razvoj-kooperacije/6767/

HNS Slavonije i Baranje u Virovitici (7.4.2006.)
http://www.virovitica.net/hns-slavonije-i-baranje-u-virovitici/4140/

HNS spreman za izbore (2.2.2004.)
http://www.virovitica.net/hns-se-vec-sprema-za-nove-izbore/1043/


Podravska magistrala za brži razvoj Slavonije (5.11.2003.)

http://www.virovitica.net/hns-podravska-magistrala-za-brzi-razvitak-slavonije/874/

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

neutralni
21.12.2011. 21:55
Nažalost Đuro , još malo ni u kontenerima neće biti ništa , jer se uvodi PDV i na ono što je u kontenerima.
đuro strašni
21.12.2011. 21:50
pa šta reči na ove komentare osim ha,ha,ha.....pa o čemu vi pričate a ljudi kopaju po kontejnerima za smeče.....pa jel mi nemamo o čemu pametnijem....?
branitelji
21.12.2011. 14:57
...jovanovići,linići,stazići jurjevići bandići....
independente
20.12.2011. 23:41
ne daj bog nikome takvu tragediju ali...najkorektnije bi bilo povući se. zbog sebe samog ali i svih od kojih se očekuju "velika djela".
neovisno o tome njegovi javni istupi, bolje rečeno ekscesi su neoprostivi i bilo gdje drugdje bi letio sa scene...ali ovo je Hrvatska....plodna zemlja gdje vrlo dobro uspjevaju kerumi, mamići, šeksići, milinovići......
neutralni
20.12.2011. 19:24
Vrlo brzo će većina nacije biti u bolnici !
siniša prpić
20.12.2011. 18:57
Lj.R.Weis je na intenzivnoj. Nadam se da to nije u nikakvoj vezi sa ovim tekstom o Čačiću...., vjerujem da će kolumnista Virovitica net-a što prije ozdraviti.
Savjet @pljuski - čuvajte zdravlje da ne prođete kao Ljubo.
Lynx
20.12.2011. 11:59
I Zvonimirovo ime sve govori? I Trpimirovo? Krešimirovo?
Kakve gluposti!
Onaj tko normalno razmišlja reći će da mu se isti ne sviđa kao političar ili osoba, ima razlog za to ili mu naprosto nije "legao", ali nitko normalan neće drugog čovjeka suditi po imenu, visini, debljini, otkuda je, kakav auto vozi i sl.
Po meni nije za prvog potpredsjednika niti za ijedno mjesto u vladi.
davidcar
20.12.2011. 11:25
zanima me zašto im se šupkate?
boris
19.12.2011. 20:44
kakve gluposti tesko nama sa ovim Radomirom ime sve govori


Još iz kategorije Izbori 2011