Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2011

Pobjednici među nama: dr.sc. Mirando Mrsić

        27.12.2011.         4029 pogleda
Pobjednici među nama: dr.sc. Mirando Mrsić

Poznati hematolog, humanist i stručnjak, osnivač i medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina, dr.sc Mirando Mrsić novi je ministar rada i mirovinskog sustava.  Rođen je 1959. u Splitu, a odrastao je u Podgori i Makarskoj. Nakon gimnazije studirao je Zagrebu, medicinu je diplomirao sredinom osamdesetih.  Od 1985. zaposlen je na Rebru gdje je radio do danas. Paralelno s medicinskom gradi i političku karijeru, i na izborima 2007. ušao je u Hrvatski sabor kao zastupnik SDP-a. Liječio je Ivicu Račana i tada se posbeno zbližio s njim. Blizak je i sa Zoranom Milanovićem.  Za njega vele da je čovjek besprijekornog moralnog i stručnog autoriteta  koji je najprije iskalio svoj karakter izvan politike. Odmjeren je u izjavama, iza njega se ne vuku nikakve afere, konfliktne situacije rješava dijalogom. Bilo je riječi da bi mogao biti ministar zdravstva, pa ministar obrane, na kraju ga je mandatar Zoran Milanović imenovao ministrom rada i mirovinskog sustava.

U politiku je ušao 1997. godine sa željom da se poboljša situacija u zdravstvu, ali se bavio i dragim temama. Godine 2009. na pitanje novinara Nacionala zašto se počeo baviti politikom ovako je odgovorio:  „Politika je slična medicini. U medicini dva i dva nisu četiri, a ako ste dobar liječnik i brzo donosite odluke koje su utemeljene na onome što znate, onda i stojite iza njih. Politika je slična jer morate slušati ljude oko sebe i onda donosite odluku, a privlačnost politike je i u tome što s njom neke stvari možete promijeniti. Kao socijaldemokrat vjerujem kako društvo možemo učiniti boljim za život građana. Obično volim kazati da nam treba evolucija umjesto revolucije, i da umjesto populizma, mi u SDP-u trebamo partnerstvo s građanima. Jasno da u svemu postoji i osobna ambicija jer ulazak u politiku bez ambicija nema smisla".

U Virovitičko-podravskoj županiji bio je u siječnju 2009. godine na poziv Foruma seniora. U Otrovancu je govorio o zdravstvu.

Milinović destabilizirao stanje u zdravstvu
http://www.virovitica.net/mrsic-milinovic-destabilizirao-stanje-u-primarnoj-zdravstvenoj-zastiti/9790/

Tada je nastao i ovaj intervju:

Kaubojski je od pacijenata prikupljati harač
http://www.virovitica.net/dr.sc.-mirando-mrsic-kaubojski-je-od-pacijenata-prikuplja-harac/9867/

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Feral
29.12.2011. 14:29
Gorane, malo ti je bez veze ovaj serijal " Pobjednici među nama " jer oni ustvari i nisu pobjedili nego je hdz izgubio. Ali ta rasprava ne vodi nikuda pa je možemo i preskočiti. Ovi o kojima pišeš mogu biti pobjednici tek ako i kada pobjede sve probleme koji ih čekaju. To je nezaposlenost, korupcija, efikasnot, mirovine, zdravstvo ....
davidcar
28.12.2011. 20:05
a jeste dosadni


Još iz kategorije Izbori 2011