Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Izbori 2020

Plenković i Bernardić pozvali birače da im daju povjerenje za vođenje države

  Hina           03.07.2020.         507 pogleda
Plenković i Bernardić pozvali birače da im daju povjerenje za vođenje države

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić pozvali su građane s debate na Novoj TV, uoči početka izborne šutnje koja počinje u ponoć, da izađu na parlamentarne izbore i izaberu tko će u iduće četiri godine voditi Hrvatsku.

Plenković je u završnom obraćanju, nakon dvosatne debate, istaknuo da pred birače izlaze s programom "Sigurna Hrvatska" koji osigurava sigurna radna mjesta, sigurne plaće i mirovne, jamči gospodarski rast, moderni novi suverenizam koji snažnu Hrvatsku dodatno pozicionira u međunarodnoj zajednici.

Plenković: Želimo građanima dati socijalnu sigurnost

Program za iduće četiri godine, dodao je, temelji se na postignućima iz protekle četiri godine.

 "Želimo građanima osigurati socijalnu sigurnost, dati im perspektivnu budućnost, dati im osnaženu državnost i ekonomsku suverenost, a želimo i globalnu prepoznatljivost", ističe čelnik HDZ-a.

Naglasio je da su u protekle četiri godine pokazali kako održati političku stabilnost u najzahtjevnijim okolnostima, kako upravljati krizama - od recentne korona krize pa do bojnih kriza koje su, kako je rekao, bile uzrokovane različitim ostavštinama hrvatske ekonomske tranzicije.

"S puno energije, elana i vjere u zajedništvo hrvatskog naroda i svih građana želimo obnoviti povjerenje i iduće četiri godine, predano raditi za dobrobit svih naših ljudi", poručio je Plenković te pozvao birače da svoj glas daju HDZ-u.

Bernardić: Birate između dva bitno različita puta

Bernardić je poručio biračima da na izborima biraju između dva bitno različita puta za Hrvatsku i dvije bitno različite vizije budućnosti.

 "Jedan put je ono što smo mogli gledati zadnje četiri godine - put nepravde, sigurne korupcije, put u kojem je diskriminacija prisutna na svakom koraku. Drugi put je put restarta - novog početka za Hrvatsku", rekao je.

Restart koalicija, dodao je, želi  osigurati pravedno društvo, digitalno društvo, zemlju koja je bliže građanima, državnu upravu koja je manja i efikasnija, rast poljoprivredne proizvodnje, izvoza, investicija, plaća i mirovina.

 Pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za njih jer, kako je rekao, ako ne izađu "sasvim sigurno na izbore će izaći glasovi onih koji u 21. stoljeću zastupaju stav da žena nema  pravo odlučivati o svom tijelu, glasovi onih koji ne znaju da je Drugi svjetski rat završio i da je fašizam poražen" kao i onih koji drugima sugeriraju s kim bi trebali stupiti u brak.

"Izbor je nikada jednostavniji - Hrvatska s diskriminacijom, najcrnja Hrvatska do sada u kojoj se tolerira fašizam ili Restart koalicija za novi početak Hrvatske bez nepravde, bez korupcije i bez diskriminacije", poručio je Bernardić.

Tijekom dvosatne debate kod vanjskopolitičkih pitanja Plenković je rekao kako su Hrvatskoj svi sujedi važni, a najvažniji joj je BiH.

Dodao je kako otvorenih pitanja ima, primjerice sa Srbijom, a da se ona rješavaju diplomatskim putem. Na pitanje o najgorem susjedu Hrvatske odgovorio je da bi kao premijer "bio neoprezan i naivan da to tako kaže".

Bernardić kaže da će najbolje surađivati sa Slovenijom, kako bi bili partneri u EU, a da nikad gore odnose nismo imali s Mađarskom. "Mislim da je najgori hrvatski susjed Mađarska, zbog problema s Inom", rekao je.

Plenković je od Bernardića tražio da objasni na koga Restart koalicija koju predvodi misli kada u reklamama za kampanju govori o fašizmu, na što mu je Bernardić odgovorio protupitanjem da li se prepoznao.

Dobio je niječan odgovor Plenkovića. "Ne. Miljama daleko", rekao je Plenković, a Bernardić je kazao kako misli na one u Domovinskom pokretu koji relativiziraju fašizam.

Na to ga je Plenković pitao želi li reći da su u Domovinskom pokretu fašisti, a Bernardić je uzvratio: "Ne. Nego oni koji relativiziraju fašizam".

Obojica bi podržala projekt gradnje nacionalnog stadiona, ni jedan nije znao odgovoriti u kakve se vrećice odlaže bio otpad, kao ni plastika.

Bernardić bi kao osobinu kod sebe promijenio brzopletost, a Plenković tvrdoglavost.

Uzor u politici Plenkoviću je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a Bernardiću je to Ivica Račan.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2020