Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Planiraju se novi atraktivni sadržaji na Križnici

        31.03.2016.         4391 pogleda
Planiraju se novi atraktivni sadržaji na Križnici

25. ožujka 2016. u prostorima općinske uprave Pitomače održana je prezentacija prostorno arhitektonskog projekta Adrenalinski zeleni park Križnica. Prezentaciji projekta prisustvovali su Željko Grgačić načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice općine Pitomača, Marinko Barčan pročelnik Voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Pitomača, Zlatko Novak tajnik Sportske zajednice općine Pitomača i Irena Bosnić pročelnica Odjela za turizam Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Prisutni su bili vrlo zadovoljni izlaganjem i sadržajem projekta. Zaključeno je da bi se realizacija projekta značajnije odrazila na gospodarski razvoj općine. Projekt predviđa otvaranje tridesetak novih radnih mjesta.

Autorski tim prezentirao je koncept projekta: Dio otoka Križnice osmisliti u Adrenalinski zeleni park

Turistička destinacija Križnica prepoznatljiva je po specifičnom geografskom položaju, očuvanoj prirodi i skladnom suživotu čovjeka i prirode. Projekt Adrenalinski zeleni park obuhvaća manji dio otoka Križnice, površine 21 ha.

Projekt preferira atraktivne adrenalinske i pustolovne programe koje je moguće doživjeti na prekrasnim predjelima uz rijeku Dravu. Projekt se fokusira na atraktivnom turizmu čiji su sadržaji predviđeni za obiteljski i team-building turizam. Međunarodnoj atraktivnosti projekta doprinijeti će i izgradnja graničnog prijelaza s Mađarskom na sjevernom dijelu Križnice.

Sve građevine u projektu planirane su kao modularni montažni moderno dizajnirani drveni elementi, bungalovi sa zelenim krovom. Svi moduli su podignuti na stupove, tip gradnje je sojenica, zbog plavljenja Drave. Ovaj sustav gradnje osigurava trajnost i korištenje sadržaja u svim vremenskim uvjetima. Planirano je 10 bungalova s 30+10 ležaja.

Projekt Adrenalinski zeleni park Križnica uključuje sljedeće sadržaje:

  1. Zona sporta i rekreacije
  2. Adrenalinski park – poligon
  3. Kamp s bungalovima i šatorima
  4. Plaža
  5. Dječje igralište
  6. Šetnice

U sastavu projekta izrađena je i detaljna Razvojna turistička karta zone Drava – Križnica, s ucrtanim postojećim i novoplaniranim sadržajima.

Autori prostorno arhitektonskog rješenja su: Krunoslav Kovač, Martina Tišljar i Neven Vlahović, a grafičke i promidžbene materijale izradili su: Ivan i Marko Kovač.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti