Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Plan Slatine sa sličicama objekata

  Petar Žarković/Glas Slavonije           12.05.2012.         2181 pogleda
Plan Slatine sa sličicama objekata

Slatina do sada nije imala plan grada na kojemu bi se vidjeli pojedini objekti, a na postojećem planu samo su ulice i plošno označeni objekti pa se osobe koje ne poznaju grad teško na njemu snalaze. Teškoće u snalaženju na planu grada imaju i djeca u školama pa je ravnatelj Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj došao na ideju o izradi drukčijeg plana grada Slatine. "Razgovarao sam s poznatim slatinskim slikarom Darkom Venusom Muppetom. On je saslušao zamisao, prihvatio se posla i nakon četiri mjeseca i više od 1.200 izrađenih sličica objekata došli smo do radne verzije. Sada ćemo subjektima koji bi mogli biti zainteresirani da se vide na toj karti ponuditi takvu mogućnost kako bismo zatvorili financijsku konstrukciju. Na karti će biti vidljive ustanove, tvrtke, udruge, sportski objekti pa vjerujem da će biti zanimljiva građanima i ljudima koji će prvi put doći u grad", kaže Turkalj.

Darko Venus Muppet prvi put radi takav posao i kaže da je za računalom proveo bezbrojne sate: "Prije toga morao sam snimiti fotografije mnogih objekata pa je tako nastalo više od 400 fotografija prema kojima sam radio javne objekte kako bi oni bili što realnije prikazani i ljudima zapravo prepoznatljivi. Bio je to mukotrpan posao, jer morao sam gotovo trodimenzionalno u prostor smjestiti sve te objekte."

Autori zamisli i samog plana grada očekuju da će uspjeti isfinancirati projekt i da će plan biti postavljen na određenim lokacijama u gradu. Zato vjeruju da će naći gospodarske subjekte zainteresirane da se na njemu reklamiraju, što će također pomoći prikupljanju novca potrebnog za realizaciju projekta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina