Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Turizam

Plan razvoja kontinentalnog turizma županije: Privući goste koje zanima zdrav život vezan uz prirodu

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           26.01.2017.         1305 pogleda
Plan razvoja kontinentalnog turizma županije: Privući goste koje zanima zdrav život vezan uz prirodu

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Hrvatskim društvom kulturnog turizma organizirala je u prostorijama Zavičajnog muzeja Slatina treću radionicu radne skupine u povodu izrade Operativnog plana unapređivanja razvoja kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije.

Sudionici radionice bili su predstavnici turističkih zajednica, javnih ustanova, kulturno-muzejskih institucija i udruga, poduzetnici te ponuditelji smještaja i ugostiteljskih sadržaja. Među njima bili su predstavnici virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a Noskovci, Pustare Višnjica, Poduzeća za poljoprivrednu proizvodnju i trgovinu Jošavac iz Slatine, Zavičajnog muzeja Slatina i drugi zainteresirani. Radionicu su vodili nezavisni profesionalac Marko Baus, direktorica tvrtke Karzen and Karzen Mirna Karzen, Tony Karzen iz iste tvrtke i predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenka Ricl. Sudionici radionice podijeljeni su u radne timove i radili su na razvoju različitih, konkretnih linija proizvoda i infrastrukture prema prostornim cjelinama Drave, Papuka, Podravine i Slavonije.

Zaštićena područja

– Ovo područje gledamo kao jedinstvenu prostornu cjelinu za stvaranje integriranih proizvoda koji povezuju kulturu, sport, rekreaciju, gastro, eno, etno i druge proizvode kako bi županija koja nudi velike mogućnosti mogla zaživjeti kao jedna prepoznatljiva destinacija, osobito jer je vezana uz zaštićena područja kao što su Drava i Papuk - kaže Marina Karzen.

Ona ukazuje na to da bi mali broj posjetitelja, koje uglavnom čine školska djeca, trebalo povećati privlačenjem posjetitelja koji su orijentirani na zdravi život i životni stil vezan uz prirodu.

Budući da se privatna tvrtka Karzen and Karzen bavi revitalizacijom lokaliteta, razvojem integriranog pristupa turizmu, što znači mobilizacijom lokalne zajednice i povezivanjem svih dionika koji mogu pridonijeti razvoju turizma, upitali smo direktoricu Turističkog ureda VPŽ-a Martinu Jakelić treba li angažirati privatnu tvrtku da povezuje ustanove i druge subjekte na području županije radi ostvarivanja zajedničkog turističkog interesa.

Online agencija

– Mi svoje turističke potencijale vidimo jednim očima, a netko iz druge sredine vidi i one stvari koje mi ne primjećujemo. Već prilikom izrade brošure vidjeli smo da osoba koja dolazi i ne zna što može ovdje očekivati reagira na druge stvari od onih za koje mi mislimo da su naši jedini aduti. Zato smo na taj način htjeli proširiti naše potencijale. Osim toga, to je tvrtka koja se bavi metodološkom izradom ovakvih planskih dokumenata, u kojoj sudjeluju svi čimbenici koji se bave razvojem turizma - kazala je Jakelić.

Martina Jakelić najavila je osnivanje županijske turističke agencije koja će gostima nuditi programe izrađene na slatinskim radionicama:

– Očekujemo dobiti brendiranu županiju, koju ćemo predstaviti kao cjelovitu turističku destinaciju. Budući da na području županije nema receptivnih agencija, već imamo samo agencije koje nam odvode goste, želimo dobiti agenciju koja će se baviti isključivo dovođenjem gostiju. Radimo na suvremenom turističkom tržištu i najviše razmišljamo o online agenciji, jer naši gosti su izvan područja županije. Prvenstveno računamo na goste iz Hrvatske, odnosno grada Zagreba i bližih stranih zemalja – Slovenije, Italije i Mađarske.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam