Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poezija

Pjesnička večer u Čačincima

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           28.11.2016.         1086 pogleda
Pjesnička večer u Čačincima

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, u prepunom Domu kulture održana je 2. Pjesnička večer. Glazbenu pratnju večeri briljantno su odradili Nives Maričić i Tamara Prelog vokalno te braća Šime i Marin Milovac glazbeno i vokalno. Čačinačkoj publici predstavili su se pjesnici amateri, prvo učenici OŠ A. G. Matoša Anita Krsnik, Kristina Sabo, Luka Erceg, Frančeska Brajnović i Barbara Kovačić. Svoje je pjesme u izvedbi učenice Marte Vekić predstavila i umirovljenica iz Čačinaca Ana Prelog, a potom dvije umirovljenice iz Mikleuša, Julijana Milivojević i Marija Tetkić. U središnjem dijelu večeri prvu zbirku pjesama “Srce u tinti” predstavila je rođena Hvaranka, inače pedagoginja čačinačke osnovne škole Svjetlana Carić. Svjetlanu i njezinu zbirku predstavila je prof. književnosti Melita Schmitz.

- Većina pjesama je u književnom izričaju, a imam nekoliko i na svom matičnom dalmatinskom dijalektu, na kojem ću pokušati napisati još pjesama koje bih uokvirila u novu zbirku pjesama. Hvala Čačinčanima za sve što su učinili u mom životu – rekla je Svjetlana Carić.

Svojim se radovoma predstavila i Svjetlana Cuković, čije je pjesme pročitala Jelena Mečenero te na kraju Orahovčani Vladimir Grgurić i Ivan Jukić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poezija