Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Aktualnosti

Pivski adventski kalendar

  Pivnica.net           25.11.2011.         1706 pogleda
Pivski adventski kalendar

Adventski kalendar do sada je bio uglavnom „dječja radost" jer se manje-više svodio na ploče s prozorčićima označenim brojevima, a iza svakog se krio bombončić ili čokoladica, a draž je bila u tome da - kako bi rekao i Forest Gump - nikad nisi znao što ćeš dobiti. Sada u toj slatkoj neizvjesnosti mogu uživati i pivopije.

Već nekoliko godina, naime, u nekim se zemljama, a posebno u Njemačkoj i Češkoj, pivopijama nude pivski adventski kalendari - sanduk piva, zatvoren tako da se ne vidi sadržaj, s dvadeset prozorčića, koje otvarate na određeni datum tijekom tri tjedna iščekivanja Božića - najradosnijeg kršćanskog blagdana i uživate u pivu, koje vam ja lutrija adventskog kalendara namijenila za taj dan.

Ovogodišnji pivski adventski kalendar namijenjen češkim ljubiteljima pivskih specijala nudi paket piva iz malih pivovara Černá Hora, Jihlava, Klášter, Rychtář, Protivín, Uherský Brod i Vysoký Chlumec. Paket je na tržište plaskala skupina K Brewery, pa su u njemu piva iz pivovare u sastavu te firme. Konkretno, piva Vévoda i Démon iz pivovare Vysoký Chlumec, Klášter Ležák i Klášter Premium iz pivovare Klášter Hradiště nad Jizerou, Rychtář Standard i Rychtář Premium iz pivovare Rychtář, Hlinsko v Čechách, Patriot, Extra i Kounic iz pivovare Uherský Brod, Šenkovní 10 i Ježek 11 iz pivovare Jihlava, Kern, Granát, Moravské Sklepní, Páter i Kamelot iz južnomoravske pivovare Černá Hora i Platan 11, Schwarzenberg, Protivínský Granát i Lobkowicz Premium, koja kuha pivovara Protivin.

Više na portalu Pivnica.net

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti