Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Pitomački festival ustanovljuje nagradu “Drago Britvić” za najbolje tekstove na kajkavskom narječju i standardnom hrvatskom jeziku


  Glazba           gf pitomača           30.10.2017.         835 pogleda
Pitomački festival ustanovljuje nagradu “Drago Britvić” za najbolje tekstove na kajkavskom narječju i standardnom hrvatskom jeziku

S ciljem promicanja kvalitetnih tekstova koji će se uglazbljeni izvoditi na pitomačkom festivalu, Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača ustanovljuje nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Želja organizatora je da uzor i smjerokaz tekstopiscima bude poezija Drage Britvića, koja kvalitetom i snagom stiha stoji uz bok najvećim perima hrvatskog pjesništva, a istovremeno bude širim slojevima ljudi prihvatljiva i pamtljiva, nadahnuće glazbenicima i skladateljima, kao i izazov interpretatorima.

Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije : tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku, a za nju će konkurirati samo odabrani tekstovi po ovom natječaju koji su uglazbljeni za izvođenje na pitomačkom festivalu. Natječaj je ciklički i objavljivat će se za svaku godinu festivala posebno.

26. glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja PITOMAČA 2018. održat će se 15. i 16. lipnja u dvije festivalske večere od kojih će jedna biti posvećena pjesmama koje su obilježile dosadašnja izdanja festivala, a jedna večer će biti posvećena novim pjesmama u kojoj će se izvoditi pjesme s uglazbljenih stihovima odabranim na ovom natječaju.

Kriteriji i uvjeti natječaja za najbolji tekst festivala  PITOMAČA 2018. :

  1. Tekstovi trebaju sadržajno obuhvaćati motive iz svakodnevnog života, kao i običaja vezanih za krajeve uz rijeku Dravu – happy wheels demo od Zagorja, Međimurja, Podravine i Slavonije do Baranje, koristeći se standardnim hrvatskim književnim jezikom, kajkavskim narječjem, kao i primjesama ostalih narječja prisutnim u komunikaciji žitelja Podravine i podravlja.
  1. Slanjem rada na natječaj autor jamči da isti nije ranije objavljen u uglazbljenoj formi, te prihvaća sve uvjete natječaja.
  1. Organizator ima neotuđivo pravo sve radove pristigle na natječaj uglazbiti, javno izvesti, snimiti na nosače zvuka, prenositi putem elektroničnih i drugih medija, te tiskati i prenositi na treće osobe.
  1. Organizator ima pravo na izbor skladatelja, aranžera i interpretatora uglazbljenog teksta u dogovoru s autorom teksta.
  1. Organizator će od pristiglih radova po jedan rad u svakoj kategoriji nagraditi, te određeni broj tekstova pohvaliti i uglazbiti. Svi radovi koji neće biti izabrani za uglazbljivanje za festival PITOMAČA 2018., vratit će se autorima u roku 90 dana od zaključenja natječaja.
  1. Prijava na natječaj treba sadržavati natječajni rad, podatke o autoru, te kontakte (adresu, e-mail i telefon).
  1. Svaki autor može na natječaj prijaviti najviše dva rada u svakoj kategoriji.
  1. Radove će analizirati i ocjenjivati stručni sud čiji će sastav biti obznanjen s danom objave rezultata natječaja, koji će biti objavljeni na web stranici www.pitomacafestival.hr.
  1. Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2017. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GlazbaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: