Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Glazba

Pitomački festival i studentske udruge potpisali Sporazum o suradnji

        12.05.2014.         1778 pogleda
Pitomački festival i studentske udruge potpisali Sporazum o suradnji

Predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći, predsjednik Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije Dean Perko i umjetnički ravnatelj pitomačkog festivala Marinko Barčan potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji. Udruge su tako uspostavile suradnju i potpomaganje u sportskim, glazbenim i promocijskim aktivnostima u vezi s programima u kojima sudjeluju.

Predsjednik UŠRPS-a Ivan Kičinbaći naglasio je otvorenost prema uspostavljanju suradnje i zadovoljstvo što će studenti iz Podravine, naročito oni koji do sada nisu posjetili Pitomaču, pobliže upoznati i taj dio svoga zavičaja.

- Želim zahvaliti vodstvu Festivala na ovoj inicijativi te pozvati sve mlade i studente da dođu na Pjesme Podravine i Podravlja kojima se veselimo, kao i daljnjoj suradnji. – rekao je Kičinbaći i dodao kako će udruge organizirati prijevoz za dolazak u Pitomaču. Isto je najavio i Dean Perko, predsjednik USKKŽ-a, te istaknuo:

- Cilj nam je zbližiti studente i pobuditi u njima ljubav prema svom zavičaju. Vjerujem da će u odlično osmišljenom konceptu Festivala, mnoštvu popratnih sadržaja i pjesmama našeg kraja svaki student naći nešto za sebe.

Djelovanje podravskih zavičajnih studentskih udruga hvale je vrijedno jer entuzijastični, pametni i sposobni mladi ljudi kreiraju sadržaje zanimljive svojim vršnjacima koji potiču druženje, upoznavanje i sklapanje prijateljstava među njima. Jedna je od zadaća festivala Pjesme Podravine i Podravlja upravo takvim mladim ljudima dati priliku da pokažu svoj glazbeni talent na pitomačkoj pozornici, dobro se zabave i upoznaju najistočniji dio uže Podravine.

- Drago nam je što se studenti okupljaju i druže, osobito zbog toga što ih povezuje njihov podravski zavičaj. Na mladima svijet ostaje, zato je ova suradnja važna jer su upravo studenti ti koji će nastaviti tradiciju njegovanja podravskih običaja. – zaključio je Barčan.

Dodajmo kako će ove godine pred pitomačkom publikom 13. i 14. lipnja zapjevatimnogi talentirani mladi glazbenici kao što su Stjepan Lach iz Turnašice, Koprivničanke Cure iz centra, pitomačka sopranistica Kristina Domović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba