Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Komentar

Pijani milijarderi

  Bojana Božanić/Lider           12.04.2010.         1879 pogleda
Pijani milijarderi

Ajmo redom: u slučaju remonta naftne platforme Key Manhattan hrvatske tvrtke oštećene su za gotovo 100 milijuna kuna, Vanja Sutlić i HRT rješili su gubitak od 60-ak milijuna kuna, propalo je 15 milijuna kuna vrijedno cjepivo za svinjsku gripu, a Kerumov nećak uništio je Ferrari od dva milijuna kuna. To je samo kratki pregled vijesti od utorka. Nije jednostavno pratiti razvoj događaja, jer nepregledan niz afera svakoga dana dobije nekoliko novih, a gubitke je više teško zbrajati.

Podravka zbog afere Spice ima 288 milijuna kuna minusa, bivši ministar obrane aferom Kamioni oštetio je proračun za 10,2 milijuna kuna, dva puta su se farbala dva najduža hrvatska tunela, Mala Kapela i Sveti Rok, muljalo se sa nabavom vatrogasnih vozila, sportski klubovi su potrošili puste milijune sponzorskog i državnog novca (i sad su redom pred stečajem), Hrvatska pošanska banka djelila je kredite šakom i kapom- i još se netko usudi reći da Hrvatska nije zemlja blagostanja?!

Ima se. Pogotovo ako se u obzir uzme da je zaposleno samo 1,4 milijuna ljudi. iPhone se čeka u redu, a zasigurno nećemo omanuti ni kada se bude zbrajao broj prodanih iPada. Dok u svijetu zbog krize pada broj brakorazvodnih parnica Hrvatima je prošla godina (a kako je krenulo neće ‘kiksati' niti ova) bila rekordna po broju razvoda. Teško je shvatljivo kako stvari još uvijek funkcioniraju više-manje relativno normalno uz tolike potrošene iznose za koje, ni država, ni građani, nemaju pokrića.

Ali nema brige, spasit će nas turizam (iako nećemo turistima za blagdane otvoriti mjenjačnice, trgovine, restorane i kafiće), a i Europska investicijska banka najavljuje da će ove godine pojačano investirati u Hrvatskoj. Samo ne znam jesmo li svjesni da nema tih milijardi ni miljuna koja nekolicina ‘spretnih' ne bi mogla potrošiti.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
13.4.2010. 8:59
isto se odnosi i na objavu registra branitelja, tri dana galama i onda tišina???????tko ga je na kraju objavio, zar je i to tajna?
Franjo
13.4.2010. 8:18
Pitam se samo: dokle tako? I zašto nam uopće služi glava? Mijenjajmo sebe i sve oko sebe!
guru3977
13.4.2010. 7:31
a tko je muljao s nabavom vatrogasnih vozila????odjednom se zašutilo kada se uvidjelo da bi se u istrazi moglo dokazati da je lova završila u blagajni hdz-a? zar se i tu čeka zastara?


Još iz kategorije Komentar