Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Petina administracije ostaje bez posla, ostalima 20% manje plaće

  Dragutin Šantoši/Večernji list           12.09.2010.         1855 pogleda
Petina administracije ostaje bez posla, ostalima 20% manje plaće

VIROVITICA - Koalicijska vlast u Virovitičko-podravskoj županiji predvode HDZ i HSS odlučila je krajem kolovoza, cijeneći recesijske posljedice na razini države, ali i na lokalnoj razini, pokrenuti konkretne mjere racionalizacije trošenja Županijskog proračuna utvrđenog za 2010. godinu u iznosu od 104 milijuna kuna.

Županija, koja je zbog prometne izoliranosti, po siromaštvu pala na pretposljednje mjesto hrvatskih županija, živi poglavito od niskodohodovne poljoprivrede i prerađivačke industrije u kojima nema brzih ni velikih zarada, pa su županijski izvorni prihodi za ovu godinu utvrđeni u iznosu od oko 25 milijuna kuna.

Dok Vukovarsko-srijemska županija u administraciji ima 150, a Osječko - baranjska čak 270 zaposlenih u virovitičkoj županijskoj administraciji 56 djelatnika poreske obveznike košta oko 8 milijuna kuna. Župan Tomislav Tolušić u petak je obavio prve razgovore sa zaposlenicima kako bi se i taj broj smanjio za 20 poto.

- Deset posto zaposlenika ima, ili će uskoro steći, uvjete za umirovljenje, a još 10 posto djelatnika, bez kojih se može, morat će do kraja godine potražiti neki drugi posao izvan županijske uprave. Drugi potez bit će smanjene plaća za 20-tak posto, pa ćemo na taj način zadovoljiti zakonske propise i organizirati manju, pa čak i efikasniju upravu. Službenici koji će ostati raditi doista su marljivi i s njima sam zadovoljan. Sumnjam da u Hrvatskoj postoji županijska vlast u kojoj 80 posto zaposlenima ima visoku stručnu spremnu te da će materijalni troškovi za plaće i naknade biti proračun koštati nešto manje od 4 posto - kaže župan Tomislav Tolušić, ističući kako bez posla neće ostati nitko tko je vrijedan i uspješan na svome radnom mjestu.

- Sve dok Virovitica ne bude udaljena 45 minuta vožnje do Zagreba većih gospodarskih iskoraka neće biti. Izgradnja autoceste od Zagreba, Bjelovara do Virovitice ušla je u prioritete, trebala bi stajati oko 900 milijuna kuna, a očekujem da za najviše 4 godine bude dovršena, kaže župan Tolušić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
14.9.2010. 16:59
E da mi znamo gdje su potrošili više od dvije milijarde kuna i to od najsiromašnijeg dijela ove države .Gdje li je završila lova od državne imovine , zemlje koje ima oko dvadesetak tisuća hektara po jednu tisuću i to je dvadesetak miliona kuna godišnje samo u Virovitici,Mislim da 99 % stanovništva uopće nezna što rade i kako troše novce. Bilo bi najsvrshodnije da ih uopće nema jer nikomu ne trebaju!
freeman
14.9.2010. 8:52
a valjda ima i onih zaposlenika koji nisu članovi hdz-a - eto ti osnovni kriterij, nema se tu što određivati
guru3977
14.9.2010. 8:24
još bolje pitanje je tko će određivati kriterije i kako?
Pero
12.9.2010. 21:48
Kasne godinama ali bolje ikad nego nikad e sad je pitanje kako će to izvesti, vjerojatno na najgori i najbolniji naćin na štetu svih.


Još iz kategorije Županija