Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Peticija protiv zabrane pušenja u kafićima

        15.06.2009.         2305 pogleda
Peticija protiv zabrane pušenja u kafićima

U Virovitici, Slatini, Pitomači i Orahovici u srijedu 17.lipnja prikupljat će se potpisi za peticiju Pravo na izbor, za izmjenu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda.

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) podržao je prijedlog Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a za potpisivanje peticije u cijeloj Hrvatskoj, kojom se traži izmjena Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Peticija će se potpisivati od 15. do 30. lipnja 2009. godine u ugostiteljskim objektima te u prostorijama udruženja obrtnika i područnim obrtničkim komorama, a namijenjena je vlasnicima lokala kao i gostima i svima ostalima koji podržavaju zahtjeve Ceha.

Jednodnevno javno potpisivanje peticije organizirat će se diljem Hrvatske u srijedu, 17. lipnja 2009. godine, s početkom u 11 sati, na glavnim gradskim trgovima ili drugim prometnim mjestima.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ovom peticijom ponavlja svoje zahtjeve za izmjenu navedenog zakona, kojima bi se spriječilo zatvaranje ugostiteljskih objekata i gubitak brojnih radnih mjesta:

1) Ugostiteljski objekti do maksimalne površine od 50 m² mogu sami izabrati žele li biti pušački ili nepušački objekti.

2) Na dalje, u ugostiteljskim objektima iznad 50 m2, predloženo je da se do 30 % od ukupne površine može fizički odvojiti i osposobiti za pušače te da je u tim prostorima dozvoljena konzumacija.

3) Minimalno tehničke uvjete za prostorije za pušenje, potrebno je definirati posebnim propisima u vidu Pravilnika, a ne Zakona.  

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
25.6.2009. 11:54
Zakon je pao tako što je na snazi. Davidova zvijezda i pušaći je ipak bez osnove usporedba. Ako će se zakoni donositi da padaju čemu parlament onda i ogromni troškovi koji se na njega odnose. Mi izgleda trebamo glumljenu demokraciju. Zašto ljudi na ulici moraju misliti o tome za što su plaćeni članovi Vlade i Sabora. Zabrane su dio svakog pravnog sustava a kazne isto tako. Kako će se inače stvari dovesti u red. Naravno da svatko treba imati šansu prije nego se pripremi za stupanje nekog zakona na snagu. I sad kad imamo svoju državu mi gledamo povijesno na te stvari. Povijesno znači uvijek biti na drugoj strani u odnosu na vlast.
Kao pojedinci trebali bi barem malo promjeniti običaje, shvaćanja, sklonosti, stare navike. Tu je tvoja zemlja tu sagradi dom, zare ne? Dobro, znam, masa prigovora može se uputiti ovom pogledu ali hajde da barem na tren i tako gledamo na sustav. Naravno, jučer je Hebrang istakao na TV kako je on užasno desni, a došao je iz užasno lijevih. Pa kad glava društva ima toliku mjeru dezorjentacije kako da se obični građanin tu odredi.
karlo01
25.6.2009. 11:10
Bivši sam pušač i ne slažem se sa ovim zakonom kao ni sa jednim koji donosi ova nesposobna vlada .Obilježavanje sa Davidovom zvijezdom dobro nam je poznato iz prošlog stoljeća pa mi to sada lići i na naše pušače.Sada se nepušači prave pametni i smrdi im dim,ako zakon padne i ponovno se uvede pušenje u lokalima opet će pohrliti u njih.Nikada nam zabrane nisu pomogle,naprotiv stvarale su kod naroda inat i samo svađale ljude među sobom!
zzzz
22.6.2009. 13:18
A što će biti ako Zakon "padne" kao i Zakon o radu nedjeljom????? TKO ĆE OGOVARATI?
ZAR NEMA TEHNIČKIH I DRUGIH RJEŠENJA, KAO NPR. U AUSTRIJI.
tomislav
20.6.2009. 10:41
Ja isto mislim kao i porethodnici da je mjesto pusaca izvan zatvorene prostorije. Kad se usvoji navika da se cigareta popuši negdje vani neće biti problema.
mastermind
17.6.2009. 23:35
Ja sam bivši pušač jer me taj novi zakon potaknuo na to da prestanem pušit!:) A i mogu vam reći da nije loše kad dođeš iz nekog kafića a ne smrdiš kao čik...
B-B-B
17.6.2009. 16:41
Ja sam isto pušać ali ne pada mi na pamet potpisati peticiju.
Feral
16.6.2009. 20:00
Peticiju neću potpisati iako sam pušač i volio bih da mogu zapalit u kafiću uz kavicu. A član sam i HOK-a. Naime,
smiješno je da HOK potpisuje peticiju jer je HOK zamišljen kao jedna jaka organizacija koja može puno brže i učinkovitije izražavati stavove i ostvarivati ciljeve u korist svojih članova. Ali kada orlovima upravljaju vrapci onda su mrvice sa bogataševa stola glavno jelo.
xxll
16.6.2009. 8:12
Zašto se u Hrvatskoj donese neki Zakon a onda kada on stupi na snagu, vide se svi njegovi nedostaci????
Sada se potpisuje peticija protiv ovoga zakona, obiteljski ljiječnici su nezsdovoljni s prijedlom ministra Milinovića, prosvjetari nezadovoljnji, trgovci nezadovoljni zbog radnog vremena rada trgovina, vozači nezadovoljni s zbog 0,5 promila i kazne ako si počinio prometni prekršaj s 0.4 promila al. u krvi-kriv si, ribari i seljaci nezadovoljni, radnici u škverovima....

ISPADA DA SVI ŠTRAJKAJU danas U HRVATSKOJ OSIM KRIMINALACA I POLICIJE. A PO TOME ISPADA DA JE SAMO NJIMA DOBRO.


Još iz kategorije Obrtništvo