Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Palm

Pet stvari po kojima ćemo pamtiti Gradsko vijeće u slučaju Palm. Pogledajte smrknuta lica gradskih vladara

  Goran Gazdek           30.06.2019.         6239 pogleda
Pet stvari po kojima ćemo pamtiti Gradsko vijeće u slučaju Palm. Pogledajte smrknuta lica gradskih vladara

Sjednica Gradskog vijeća Virovitice održana nakon što je iz mulja isplivao sav jad, bijeda, čemer i ništavilo upravljanja gradom što je rezultiralo nerazjašnjenom smrću jednog člana njihove obitelji, pamtit će se po mnogo čemu, a najmanje pet stvari ulaze u povijest lokalne uprave. Evo kojih.

  1. Nevjerojatna količini drskosti i bešćutnosti gradonačelnika Ivice Kirina koji nam je, u situaciji kad treba odgovoriti samo na jedno pitanje, gdje su pare, pričao o svijetlim uspjesima, neprikosnovenim suradnicima, genijalnim projektima, nekorektnoj oporbi, zločestim novinarima i, posebno tragikomično – transparentnosti trošenja novca, iako ga to nitko nije pitao.
  2. Nikada još kompletna oporba nije bila tako jasna, precizna, jezgrovita, odlučna i principijelna. Pitanja su bila konkretna i vješto sročena, komentari smisleni i primjereni trenutku. Nisu upali u zamku politizacije. Poput vrhunskih sportaša plemenitih manira udarci nisu bili ispod pojasa. Protivnik je na koljenima, pustit ćemo ga da sam klone. Tražili su ono što je u ovoj situaciji jedino moguće – ostavku gradonačelnika kao najodgovornije osobe za krađu najmanje 17 milijuna kuna i raspuštanje Gradskog vijeća. Na kraju, svi zajedno su napustili vijećnicu ne želeći biti dio lakrdije u kojoj je trebalo glasati o izvršenju proračuna.
  3. Nikada još nije bilo toliko novinara. Sve nacionalne televizije, neke i s više ekipa (HTV, RTL, Nova TV, N1), tri najutjecajnija dnevna lista (Večernjak, Jutarnji, 24 sata), HINA, INDEKS, lokalni novinari ... Medijski interes ne čudi, tako veliki pohod izvjestitelja, reportera i istraživačkih novinara logičan je slijed svega onoga što se dešavalo (teška krađa ogromnog novca, nerazjašnjena smrt odgovornog pročelnika, sramotno priopćenje u kojem se proziva i optužuje mrtav čovjek…) i onoga što se nije dešavalo, a trebalo je (obdukcija nad mrtvim tijelom, odgovarajuća i pravovremena policijska istraga oba slučaja…).
  4. Nikada veći interes javnosti. Izvanredni aktualni sat izravno su prenosili Radio Virovitica i Gradski radio. Prijenos se slušao po kafićima što je nezabilježeno slučaj u virovitičkoj ugostiteljskoj povijesti. Goste kafića obično boli ona stvar za namještena pitanja vladajućih i anemične nastupe oporbe.
  5. Nikada tmurnija lica lokalnih vladara. Obično su, kako tko, nasmijani, vedri, samouvjereni, puni sebe, bahati, prepotentni, važni, nedodirljivi i beskrupulozni. Tog su dana bili namrgođeni, nijemi, smrknuti, zamišljeni, spuštenih pogleda, potonulih lađa i - uplašeni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
7.7.2019. 13:22
Szamo posteno dame i goszpodo,,prije postenja domoljubno :)
https://www.youtube.com/watch?v=6CvJqr0UmOo


Još iz kategorije Dossier Palm