Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Prosvjeta

Pet matematičara pozvano na državno natjecanje

        18.03.2013.         1740 pogleda
Pet matematičara pozvano na državno natjecanje

U srednjim školama natjecanje iz matematike provodi se u dvije kategorije A i B. U A - kategoriji  mogu se natjecati svi,  a u najčešće se natječu učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija. Najuspješniji učenici iz A kategorije nakon državnog natjecanja  pripremaju se i odlaze na Međunarodnu matematičku Olimpijadu. Učenici koji se natječu u B kategoriji završavaju natjecanje s državnom razinom. U B kategoriji mogu se natjecati svi  učenici osim  prirodoslovno- matematičkih gimnazija.

U A kategoriji na državno natjecanje oduvijek se pozivaju najuspješniji s objedinjenih rang lista u cijeloj državi.U B kategoriji do ove godine na državno natjecanje pozivani su županijski prvaci. Sada su  na državno natjecanje u obje kategorije pozvani  najbolji učenici  s objedinjenih rang lista.Iz Virovitičko-podravske županije na državno natjecanje pozvano je pet učenika. Tri su pozvana učenika iz A kategorije i dvoje je učenika iz B kategorije.

U A kategoriji je kao i svake godine do sada na državno natjecanje pozvan Dario Barišić, učenik četvrtog razreda  prirodoslovno-matematičkog smjera. Pozvana su i dva učenika drugog razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Fran Hercigonja i Josip Šutalo. Mentorice učenika Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice su  profesorice Jasminka Viljevac i Branka Inđić.

 U B kategoriji  pozvani su: učenik prvog razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti  Marin Kutnjak čija je mentorica profesorica Mateja Uzelac i učenica  trećeg razreda Srednje škole Marka Marulića iz Slatine Ana Peterfaj  čija je mentorica profesorica Željka Korlević.

Državno natjecanje ove godine održava se od 2. do 4. travnja u Dubrovniku. Svim natjecateljima i njihovim mentorima želim puno uspjeha.

Voditeljica županijskog stručnog vijeća
nastavnika matematike u srednjoj školi
Jasminka Viljevac, prof. savjetnik     

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta