Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Prosvjeta

Pet matematičara pozvano na državno natjecanje

        18.03.2013.         1695 pogleda
Pet matematičara pozvano na državno natjecanje

U srednjim školama natjecanje iz matematike provodi se u dvije kategorije A i B. U A - kategoriji  mogu se natjecati svi,  a u najčešće se natječu učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija. Najuspješniji učenici iz A kategorije nakon državnog natjecanja  pripremaju se i odlaze na Međunarodnu matematičku Olimpijadu. Učenici koji se natječu u B kategoriji završavaju natjecanje s državnom razinom. U B kategoriji mogu se natjecati svi  učenici osim  prirodoslovno- matematičkih gimnazija.

U A kategoriji na državno natjecanje oduvijek se pozivaju najuspješniji s objedinjenih rang lista u cijeloj državi.U B kategoriji do ove godine na državno natjecanje pozivani su županijski prvaci. Sada su  na državno natjecanje u obje kategorije pozvani  najbolji učenici  s objedinjenih rang lista.Iz Virovitičko-podravske županije na državno natjecanje pozvano je pet učenika. Tri su pozvana učenika iz A kategorije i dvoje je učenika iz B kategorije.

U A kategoriji je kao i svake godine do sada na državno natjecanje pozvan Dario Barišić, učenik četvrtog razreda  prirodoslovno-matematičkog smjera. Pozvana su i dva učenika drugog razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Fran Hercigonja i Josip Šutalo. Mentorice učenika Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice su  profesorice Jasminka Viljevac i Branka Inđić.

 U B kategoriji  pozvani su: učenik prvog razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti  Marin Kutnjak čija je mentorica profesorica Mateja Uzelac i učenica  trećeg razreda Srednje škole Marka Marulića iz Slatine Ana Peterfaj  čija je mentorica profesorica Željka Korlević.

Državno natjecanje ove godine održava se od 2. do 4. travnja u Dubrovniku. Svim natjecateljima i njihovim mentorima želim puno uspjeha.

Voditeljica županijskog stručnog vijeća
nastavnika matematike u srednjoj školi
Jasminka Viljevac, prof. savjetnik     

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta