Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virkas

Perverznjak na Virkasu - pogledajte predstavu koja publiku u 22 zemlje svijeta tjera na smijeh do suza

  gg           02.03.2017.         2726 pogleda
Perverznjak na Virkasu - pogledajte predstavu koja publiku u 22 zemlje svijeta tjera na smijeh do suza

Ovogodišnji Virkas plus pripao je virovitičkoj publici dobro poznatom Vladimiru Andriću koji će večeras (četvrtak, 2. ožujka, 19:30) izvesti monodramu Andrewa Goffmana „(Slučajni) Perverznjak“, u režiji Gorana Grgića. Duhovita životnu priča o seksualnom sazrijevanju koja oduševljava publiku diljem svijeta sinoć je oduševila i Slatinu - gledateljstvo je četiri puta glumca vraćala na bis. „Do sada smo je odigrao više od dvadeset puta i gdje god smo došli publika je se smijala do suza“, izjavio nam je sinoć nakon predstave Vladimir Andrić.

Vrlo zabavan tekst govori o ozbiljnim stranama naizgled bezazlene priče o ovisnosti o pornografskim filmovima. To je jednako tako priča o odrastanju, upoznavanju seksualnosti i uklapanju u „normalan“ život, raznovrsniji od ovisničke utopije. Uz dobru dozu lascivnosti i još više humora Perverznjak dira svačiju uspomenu, pa tako nudi način na koji porok ostaje po strani od glavne matice vlastita života.

Andrew Goffman je ovu monodramu napisao 2005. godine, a svjetsku premijeru imala je na Times Squareu u New Yorku. Trenutno se predstava izvodi u 22 zemalja, na 4 kontinenta. Već se godinama igra na Broadwayu, u Greenwich Villageu imala više od 1200 izvedbi. Osim tolike popularnosti u svijetu, kuriozitet vinkovačke predstave je njena europska praizvedba – Perverznjak je prvi puta u Europi odigran upravo u Vinkovcima.

Vladimir Andrić član je profesionalnog glumačkog ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića od 2009. godine. Virovitička publika pamti ga po ulogama predstavama Nećeš razbojniče za koji je dobio nagradu Zoranov brk na festivalu u Zaječaru, Shakespeare pir, Ćup

"(Slučajni) Perverznjak" je bez sumnje najveći izazov s kojim se do sada susreo u glumačkoj karijeri. Ima sličnosti između mene i lika kojega tumačim. Dakako, ne u onom dijelu u kojem se govori o perverzijama", našalio se Andrić uoči vinkovačke premijere (17.lipnja 2016.) rekavši kako glavni lik ima također 30 godina te kao i on kćerkicu iz braka. "Pozivam sve da dođu i pogledaju predstavu koja nije vulgarna. Plešemo po rubu ali ga nismo prešli", poručio je Vladimir Andrić.

Još jedan kuriozitet ove predstave je režija. Bila je to prvi redateljski izazov prvaka Drame Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba Gorana Grgića. "Kada sam se čuo s autorom i rekao mu da bih 'Perverznjaka' postavio u Hrvatskoj, on je bio oduševljen što predstava konačno dolazi i u Europu. Tekst sam međutim malo duže držao u ladici tako da 'Perverznjaka' već igraju u Europi, ali sam čekao dok ne nađem idealnog glumca za tu ulogu. I našao sam ga u Vladimiru Andriću. Smatram kako je vrlo bitno da Vladimir Andrić u sadašnjeg trenutku svoje karijere odigra upravo ovaj komad", kazao je Grgić uoči vinkovačke premijere.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Virkas