Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Perkec

Perkecu godinu dana zatvora za smrt bicikliste

  vn           27.01.2023.         5629 pogleda
Perkecu godinu dana zatvora za smrt bicikliste

Ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC) Virovitičko-podravske županije Bruno Perkec proglašen je krivim na Općinskom sudu u Virovitici za prometnu nesreću 8. rujna 2017. godine kad je službenim automobilom u naselju Bačevac kod Virovitice prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo biciklista Damir Jurišić. Sudsko vijeće pod presjedanjem sutkinje Marine Kovačević utvrdilo je da je nesreću počinio iz nehaja i nepravomoćno ga osudilo na godinu dana zatvora - doznaje 24 sata.

<<< Ravnatelj županijskih cesta pijan usmrtio biciklista i pobjegao. Sud ga je oslobodio
<<< Županijski sud u Splitu ukinuo oslobađajuću presudu Perkecu koji je usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće
<<< Zahtjev za ispravak spornih informacija u tekstu o ukidanju oslobađajuće presude Bruni Perkecu koji je usmrtio biciklistu
<<< Bruni Perkecu godinu dana zatvora. Usmrtio čovjeka i tvrdio da je udario divljač...

Perkec je te večeri nakon domjenka u ŽUC-u i vremena provedenog u jednom virovitičkom kafiću sjeo za upravljač Škode Octavie iako je, prema vlastitom priznanju, konzumirao alkohol. Oko 20.15 sati na Županijskoj cesti između naselja Lukač i Bačevac udario je u zadnji kraj bicikla kojim je neosvijetljen i bez reflektirajućeg prsluka u istom pravcu upravljao Damir Jurišić. Udarac je biciklistu podigao na poklopac motora i vjetrobransko staklo nakon čega zajedno s biciklom odbačen u putni jarka gdje je pronađen drugi dan poslije podne. Perkec je nastavio vožnju, a policiji se javio tek idućeg dana u popodnevnim satima tvrdeći da je udario divljač.

Zamjenica Općinske državne odvjetnice Mirjana Grandić je tražila strožu kaznu je okrivljeni nije obratio pozornost na prometnu situaciju i nije pokazao iskreno žaljenje i kajanje. Njegov branitelj, odvjetnik Berislav Živković tražio je oslobađajuću presudu, naglasivši kako se Perkec tijekom postupka korektno ponašao. Kao olakotna okolnost navedena je Perkecova dosadašnja neosuđivanost i to što je roditelj malodobnog djeteta.

Okrivljenik je dužan nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 1 427,80 eura, kao i paušalne troškove od 132,72 eura u roku 15 dana po pravomoćnosti. To je Perkecu treće suđenje za izazivanje ove prometne nesreće. Prve oslobađajuću presudu uklinio Županijski sud, a druga osuđujuća ukinuta je iz formalnih razloga.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Perkec