Plenković: Kada je HDZ jedinstven - tada i pobjeđuje na izborima
Klinici za infektivne bolesti dodatnih tri milijuna kuna za sprječavanje koronavirusa
HND o koronavirusu: Nepotrebno širenje straha u medijima
Analitičari: Inauguracija primjerena, govor uravnotežen i s poznatim stavovima
Miljenić: Inauguracija prošla dostojanstveno i svečano, primjereno zemlji i funkciji predsjednika
Milanović: Ne kanim biti korektivni nego konstruktivni faktor
Sabor u srijedu o popisu stanovništva

  Grad

Per: "U duši sam rapidovac"

        15.07.2003.         1156 pogleda
Per: "U duši sam rapidovac"
Dodjela knjiga srednjoškolcima...VIROVITICA, 15.srpnja – Na današnjoj konferenciji na novinare Gradskog odbora HDZ-a gradski vijećnik i kandidat za direktora «Flore» Zdravko Per osvrnuo se na, kako je naglasio, učestale napise i izjave za javnost čelnika virovitičke LIBRE o njemu kao nestručnoj i neuspješnoj osobi. Čelnici LIBRE, naime, smatraju da Per ne može voditi «Floru» je neuspješno bio na čelu «Rapida» i tu tvrtku odveo u stečaj o čemu možete više čitati ako KLIKNETE OVDJE
Per je za direktora Rapida d.d. postavljen Odlukom Nadzornog odbora u listopadu 1999. godine nakon neopozive ostavke svog prethodnika.
«Zatekao sam poduzeće koje je tri godine, 1997., 1998. i 1999. poslovalo s gubitkom; poduzeće kojemu je žiro račun bio u neprekidnoj blokadi više od 1000 dana i čiji su dugovi i obveze prerasli vrijednost temeljnog kapitala. Jednom riječju - poduzeće zrelo za stečaj», podsjetio je Per.
Naglasio je da je «Sanacijski program» jedino što se tada moglo ponuditi za spas poduzeća sa 330 zaposlenika. Program je izradio Per sa skupinom Rapidovih inženjera za 40 dana. Program je obuhvatio uzroke poslovanja s gubitkom, analizirao strukturu gubitaka u iznosu od 27,5 milijuna kuna te predložio mjere sanacije koje bi značile spas poduzeća i pozitivno poslovanje. «Rapid« dužan približno 42 milijuna kuna pa je programom predviđeno 11 milijuna kuna za otpis obveza prema državi, 16 milijuna kuna za likvidna sredstva i 15 milijuna kuna za investicijska sredstva.
«Sanacijski program je dobio potporu lokalne samouprave, odnosno Virovitičko –podravske županije, HGK- Županijske komore Virovitica a očekivalo se da će naporan trosmjenski rad rapidovaca posebno u namjenskoj proizvodnji za potrebe MORH-a i obranu Hrvatske biti odgovarajuće vrednovan i nagrađen. Međutim, nova Vlada od 03. siječnja 2000. godine nije dala potporu Sanacijskom programu nego je formalni vlasnik poduzeća - HFP sa 67 posto udjela u vlasništvu. na sjednici Nadzornog odbora 01.ožujks .2000. naložio Upravi da podnese zahtjev za otvaranje stečajnog postupka pri trgovačkom sudu u Bjelovaru. Tako je nakon samo 4 mjeseca moj mandat praktično završio.
U prilog činjenici da je Sanacijski program bio dobar potvrdilo se dolaskom stečajnog upravitelja iz Bjelovara koji se nakon upoznavanja sa sadržajem Programa odlučio za nastavak proizvodnje i preustroj poduzeća na način kako je to bilo predviđeno Sanacijskim programom», rekao je Per naglasivši da je poduzeće cijelo vrijeme trajanja stečajnog postupka poslovalo pozitivno.
Per je izrazio žaljenje što je poduzeće prodano tek za 20 posto knjigovodstvene vrijednosti čime je zaposlenicima kao i ostalim vjerovnicima namiren tek manji dio njihovih potraživanja.
«Nisam dugo bio direktor Rapida, ali sam na čelo došao onda kada je bilo teško biti direktor jer to mjesto nitko drugi nije htio prihvatiti. U Rapidu sam proveo 16 godina, u duši postao i ostao Rapidovac, upoznao mnogo dobrih i marljivih ljudi, stekao iskrene prijatelje i nitko od njih nije mi riječ prigovorio. Nitko od onih koji bi na to imali pravo, a pitam se tko je danas to pravo dao gospodinu Kulišiću i gospođi Bartolić. Mišljenje o kvalitetama uvažene gospode zbog ugleda stranke kojoj pripadam zadržat ću ipak samo za sebe», rekao je na kraju konferencije za novinare Per.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.