Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Europska unija

Penava (DP): Zalažemo se za demokršćansku Europu

  Hina           23.04.2024.         1141 pogleda
Penava (DP): Zalažemo se za demokršćansku Europu

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava istaknuo je u utorak prilikom predaje Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za EU izbore da se zalažu za demokršćansku Europu. "Zalažemo se za demokršćansku Europu, Europu svojih korijena, pitomu, kulturnu, uključenu Europu, sigurnu Europu, razvijenu Europu i na kraju Europu koja u velikoj mjeri odredila budućnost svijeta", rekao je Penava.

Nakon izvrsnih rezultata ostvarenih na parlamentarnim izborima i u jeku silnih pregovora i razgovora, dinamika je htjela da vrlo brzo ulazimo u kampanju za europske parlamentarne izbore, dodao je i pozvao birače da podrže DP i na europskim izborima. Istaknuo je da su na listi DP-a za Europski parlament ljudi različitih profila, manje-više poznati javnosti. Voljeli bismo da DP po prvi put postane europarlamentarna stranka kao i da drugi kandidat s liste uđe u Europski parlament, kazao je Penava.

Na čelu liste DP-a je Ivan Penava, nakon njega međunarodni tajnik stranke Stephen Nikola Bartulica, a dalje su na listi Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Ricl, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Josip Jurčević, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić i Stipo Mlinarić. Dugo se bavim pitanjima kako će Europa izgledati danas i sutra, i dalje ću ustrajati u zastupanju onih načela i uvjerenja koje sam do sada jasno komunicirao, poručio je Bartulica.

 

U utorak navečer kandidacijske liste za EU izbore predali su još Hrvatska stranka građanskog otpora, Pokret za modernu Hrvatsku i Agrarna stranka - Pokret za hrvatsku poljoprivredu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unija