Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

PDV NA KUĆE 25% - pouzdani mentalni NALAZ da hrvatska vlast ne razumije život dalje od sebe

  Portal Montažne i drvene kuće           04.05.2024.         2039 pogleda
PDV NA KUĆE 25%  -  pouzdani mentalni NALAZ da hrvatska vlast ne razumije život dalje od sebe

Bolesti društva, sa stanovišta Maslowljeve teorije o hijerarhiji ljudskih potreba, uvijek su povezane sa mentalnim stabilitetom užeg državnog establišmenta koji piše zakone prema kojima bude tako kako nam je. U samom početku uzrok je fiziološke prirode jer sve polazi iz mozga. Mozak skuplja informacije, misli, razmišlja, promišlja, izmišlja, analizira, donosi zaključke i priključke, iza kojih slijede odluke. One mogu biti dobre ili loše…odnosno, pametne ili glupe – ovisno o kliničkoj slici testiranog uzorka iz koje slijedi konačna mentalna dijagnoza. Posljedice toga su pandemijske lančane reakcije koje zahvaćaju sve segmente društva.

A postaviti takvu dijagnozu i nije neka velika mudrost. Dovoljno je samo znati enciklopedijsku definiciju pameti i povezati brojke sa osjećajima koji u zdravom razumu pobuđuju osmjeh ili psovku.

Dijagnostički test

Za primjer možemo uzeti ovaj lagani dijagnostički test koji je rađen na reprezentativnom uzorku 76 mozgova, članova većinske skupine hrvatske zakonodavne vlasti, koji su skupljali informacije, mislili, analizirali, zaključili i donijeli odluku: POREZ NA KUĆE U HRVATA IZNOSITI ČE  25%. Usporedbe radi: 16 postotnih bodova veći nego u Sloveniji, koji stagnira na pristojnih 9 %

Ako ste kojim slučajem podstanar (što bismo u marksističkom žargonu rekli „beskućnik“) sasvim je sigurno kakvu biste dijagnozu priopćili cijenjenoj gospodi u saborskim foteljama.

Jer da stvar još bude gora, oni su apsolutno svjesni da podstanarski život nije lagan. Zato su bez velike demokratske procedure iz prvog čitanja izglasali zakonske propise da sve njihove podstanarske troškove plaća država, zaključno sa naknadom za duševnu patnju na odvojeni život – istovremeno svekolikom pučanstvu udarivši skandinavsku stopu PDV-a na pokušaj bijega iz podstanarskog ropstva u vlastitu nekretninu…što sugerira da je predizborna ljubav prema narodu negdje u prednjem cingularnom korteksu izvrnuta na postizbornu ljubav prema sebi.

Za medicinsko objašnjenje ovog psihološkog fenomena čeka se nalaz magnetne rezonance.

DAVOR SUHAN

Portal Montažne i drvene kuće 
Blog urednika

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo