Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Turizam

Papuk - turistički hit na kontinentu

  Park prirode Papuk           04.04.2019.         2227 pogleda
Papuk - turistički hit na kontinentu

Papuk, najljepša planina Slavonije, ponikla iz pitomih nizina, svojom veličanstvenošću, bioraznolikošću i bogatstvom  desetljećima mami planinare, rekreativce i izletnike u svoje zelene smirujuće skute.

Geološka raznolikost te bogata kulturno-povijesna baština Papuk čine posebnim, očaravajućim.

U prilog tome govori i činjenica da Park prirode Papuk u prva tri mjeseca ove godine  bilježi rekordan rast od čak 311 % više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje u  2018. godini. Usporedbom statističkih podataka, s 2023 posjetitelja u 2018. godini, na kraju ožujka  2019. godine napravljen je značajni porast na 6310 posjetitelja. 

Moramo napomenuti da navedene brojke  uključuju samo  posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park šumu Jankovac, dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći.

Idealnu  kombinaciju gustih stabala, bistrih izvora i neodoljivog slapa Skakavac  možete pronaći na biseru Papučkog gorja  koje je od davnina  omiljeno izletničko odredište kao i odredište svih putnika željnih iskonskog mira i tišine. 

Naravno, riječ je o Park šumi Jankovac,  najposjećenijem lokalitetu  Parka prirode Papuk koji  još uvijek ostaje   najjači turistički adut . Treba istaknuti da se  ovdje nalazi i Poučna staza grofa Jankovića koja je 2006.  godine dobila nagradu Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice.

 “Kontinuirani rast broja posjetitelja rezultat je permanentnog ulaganja u uređenje infrastrukture, opremanje i sadržajno obogaćivanje  turističke ponude u Parku. Prije svega tu mislimo na projekt Geopriče UNESCO geoparka iz kojeg je financirana rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te se nastavlja sve do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. U ovom trenutku dionica do Park šume Jankovac u potpunosti je asfaltirana, a ovih dana se nastavljaju radovi na ostatku duljine dionice.

Vrijednost radova je 19.312.466 kuna, koje realiziramo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko – podravske županije. Krajem prošle godine makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to se, kao što  možemo vidjeti iz priloženih brojki, pozitivno odrazilo na porast broja posjetitelja. Radovi su u punom jeku, ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometara,  završetak se planira u svibnju,  a upravo je završeno asfaltiranje ceste od mosta na Jankovcu do parkirališta.

„Time će se  ispuniti obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika  koji će nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža“, izjavio je  Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Projekt  Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu. U tijeku  je izgradnja  Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora u Velikoj, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka  te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca. Uz to, planirana je i izrada studije upravljanja posjetiteljima te izgradnja kapaciteta vezanih uz sigurnost posjetitelja.

Vjerujemo  da će se provođenjem navedenih aktivnosti iz projekta značajno  poboljšati i unaprijediti posjetiteljska infrastruktura, obogatiti kvaliteta i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja. 

Zadovoljni smo višegodišnjim trendom rasta broja posjetitelja - on je potvrda da i kontinentalne destinacije koje nisu u centru medijske pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost ako su sadržaji zanimljivi posjetiteljima. 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.