Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Dossier Turudić

Ozbiljan sukob interesa: Sin suca Turudića radi kod Bandićevog odvjetnika Hanžekovića

        26.04.2016.         2222 pogleda
Ozbiljan sukob interesa: Sin suca Turudića radi kod Bandićevog odvjetnika Hanžekovića

Poznati hrvatski odvjetnik Marijan Hanžeković, nakon preuzimanja Europapress holdinga odlučio se za zanimljiva kadrovska rješenja. Neka od njih opasno isprepliću Hanžekovićevu poziciju odvjetnika s njegovom novom karijerom medijskog poduzetnika - piše Tportal.

Osim što je kao 'neslužbenog savjetnika' doveo kolegu iz Trilaterale, donedavnog predsjednika Zagrebačke banke Franju Lukovića, svoj je tim u EPH pojačao mladim stručnjakom koji je netom završio školovanje na jednom od najprestižnijih poslovnih škola u SAD-u.  Taj mladić, koji je uz tenisku stipendiju dobio diplomu čuvene poslovne škole Wharton ima i zanimljive obiteljske veze.

Kako tportal doznaje, radi se o Ivanu Turudiću, sinu istoimenog predsjednika Županijskog suda u Zagrebu.
Sudac Turudić, poznat po tome što se ne libi istaknuti svoje prijateljstvo s kontroverznim javnim osobama poput Zdravka Mamića, nedavno je izjavio da nikada ne bi mogao suditi Milanu Bandiću, klijentu Marijana Hanžekovića, koji je, kako doznajemo, poslodavac njegovom sinu.

Na upit tportala je li na takvu izjavu potaknut upravo do sada javno nepoznatom činjenicom da je njegov sin već nekoliko mjeseci zaposlenik u Hanžekovićevom Europapress holdingu, sudac Ivan Turudić poručio je da nema komentara.

'Ovakve zle stvari stvarno nema potrebe komentirati. Vi ste zao čovjek', rekao je sudac Turudić na naš upit. Marijan Hanžeković, vlasnik EPH i odvjetnik Milana Bandića nije bio dostupan za komentar do završetka teksta.

Predsjednica Nadzornog odbora Europapress holdinga Ana Hanžeković potvrdila nam je kako je Ivan Turudić primljen na mjesto pripravnika u kontrolingu, sukladno svojim kvalifikacijama i obrazovanju stečenom u SAD-u.

'Zbog potreba posla i upražnjenih radnih mjesta, od početka ove godine u Europapress Holdingu zaposlili smo tridesetak novih djelatnika', rekla je Ana Hanžeković za tportal, ali nije komentirala mogući sukob interesa za suca Ivana Turudića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Turudić