Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Zdravlje

Ovog petka nastavak Prvog Simpozija Kabineta Sretno dijete. Pogedajte kako je bilo, tko je i što govorio prvog dana

  Goran Gazdek           13.06.2019.         4082 pogleda
Ovog petka nastavak Prvog Simpozija Kabineta Sretno dijete. Pogedajte kako je bilo, tko je i što govorio prvog dana

Važnost rane intervencije, pravilno poticanju senzomotoričkog razvoja dojenčeta i metode dijagnostike bile su teme 1. Simpozija Kabineta Sretno dijete koji je prošlog petaka, 7. lipnja. započeo u Virovitici. Riječ je dugo planiranoj edukaciji roditelja, liječnika specijalista ginekologije, pedijatrije i fizijatrije te svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju djeteta u najranijoj fazi njegova života. Cilj je javnosti, stručnjacima, roditeljima i cijelim obiteljima predstaviti važnost timskog rada, spoznaje o pravilnom poticanju razvoja, govoriti o potrebama djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici te senzomotoričkim odstupanjima.

U prostorima Kabineta Sretno dijete u Rusanovoj 14 okupili su se stručnjaci iz Virovitice i drugih hrvatskih gradova.

O mogućnosti rane kliničke i dijagnostičke neurološke procjene govorio je dr.med. specijalist pedijatar i neuropedijatar, dr. sc. Goran Krakar iz zagrebačke poliklinike Dr Sabol, o ulozi pomoćnika u nastavi ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora prof. Sanjica Samac i prof. psiholog Marijeta Kanižaj a o ulozi logopeda u predškolskoj dobi ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, dipl. odgojitelj Sandra Moslavac i mag.logoped Tea Krišto.

Majka djeteta s poteškoćama u razvoju i koordinatorica grupe roditelja djece s teškoćama u razvoju Vedrana Grgić govorila je na temu: „Dijete s poteškoćama u razvoju kao dar obitelji”

Simpozij su nazočnošću i pozdravnim govorima podržali zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan Prokl, predstavnica Udruge SOS Virovitica, predstavnici iz Katoličke osnovne škole, pedijatrica iz Slatine.

„U dvije godine postojanja, u Kabinetu Sretno dijete organizirala sam jednodnevne edukacije za roditelje i stručne suradnike. Nakon niza edukacija koje sam završila u protekle tri godine i stručnjaka i roditelja koje sam na tom putu i u radu upoznala, došlo je vrijeme da na ovom području organiziram više stručnih predavanja u dva dana koja će objediniti teme koje zanimaju svakog kome je stalo do pravovremene i ciljane stručne pomoći djeci, roditeljima, liječnicima, odgojiteljima, učiteljima, lokalnoj zajednici. Zaključno, jedan divan sunčan dan proveden u još pozitivnom raspoloženju u novouređenom Kabinetu Sretno dijete iz kojega smo svi izašli ispunjeni novim saznanjima koja će nam sigurno biti vrlo korisna u struci, a tako i u privatnom životu“, izjavila je nakon skupa organizatorica simpozija i voditeljica Kabineta Sretno dijete Marija Grgić, radni terapeut, stručnjak u području senzorne integracije dojenčadi i senzorne integracije u pedagogiji - u superviziji.

PROGRAM DRUGOG DANA, PETAK  14.6.2019.

09:00 – 09:30 Kabinet SRETNO DIJETE, VIROVITICA   „Uvod u SI Baby – senzorna integracija u dojenačkoj dobi”
● Marija Grgić, radni terapeut, stručnjak u području SI Baby i SI pedagogije - u superviziji

09:30 – 10:00 Kabinet SRETNO DIJETE, VIROVITICA „Kada uključiti dijete u tretmane poticanja pravilnog senzomotoričkog razvoja i igre” (video prikaz slučaja)
● Marija Grgić, , radni terapeut, stručnjak u području SI Baby i SI pedagogije - u superviziji

10:00 – 10:15 Kratka pauza

10:15 – 11:00 DJEČJI VRTIĆ „CVRČAK”, VIROVITICA   „Važnost suradnje – iskustva iz prakse vrtića”
● Ravnateljica Sandra Moslavac, dipl. odgojitelj

11:00 – 11:15 Kratka pauza

11:15 – 12:00 „Mame Lafice – snaga stotine žena”
● Vedrana Grgić, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, koordinatorica grupe roditelja djece s teškoćama u ravoju

12:00 – 13:30 Pauza za ručak

13:30 – 14:15 AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, ZAGREB (AZRR)   „Uloga AZRR u stručnom usavršavanju iz područja neurorazvojne rehabilitacije” „Najava planiranih stručnih usavršavanja u Virovitici – Marte Meo®, Načela senzorne integracije u pedagogiji”
● Silvija Philipps Reichherzer, prof. psiholog, licencirani Marte Meo® supervizor

14:15 – 14:30 Kratka pauza

14:30 – 16:00 „Izazovi senzorne integracije”
● Mihaela Grubišić, dipl. fizioterapeut, radni terapeut, Bobath terapeut, MAES terapeut, SIAT® instruktor

16:00 – 16:30 Pauza  

16:30 – 17:30 UDRUGA ZA DOWN SINDROM VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE   „Kako prihvatiti dijagnozu djeteta”
● Sandra Matošina Borbaš, univ. spec. psych.

17:30 – 18:00 Razgovor  
Zatvaranje Simpozija  

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.