Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Ovo su zastupnici koji su glasali protiv povećanja mirovina samostalnih umjetnika, ali za povećanje svojih plaća. Među njima, naravno, Josip Đakić i Vesna Bedeković

        06.12.2022.         3660 pogleda
Ovo su zastupnici koji su glasali protiv povećanja mirovina samostalnih umjetnika, ali za povećanje svojih plaća. Među njima, naravno, Josip Đakić i Vesna Bedeković

Fotografiju 71 zastupnika i zastupnica koji su glasali protiv povećanja mirovina samostalnih umjetnika, a za povećanje vlastitih plaća objavila Nora Krstulović, redateljica i vlasnica portala teatar.hr te članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.  “Prije tog povećanja prosječna plaća saborskog zastupnika iznosila je oko 16.000 kn, a od travnja će biti barem za 1.000 kn viša. Uz to, zastupnici koji žive van Zagreba imaju pravo na najam stana, a i dio tog troška im pokrivaju građani. Plaćamo im i dio režija, naknadu za odvojen život od obitelji, putne troškove, članstva u raznim radnim tijelima i sl. Samostalnim umjetnicima se pak koeficijent za izračun mirovina nije promijenio već 13 godina. Uočite kako je protiv povećanja mirovina bio i saborski zastupnik HSU – Hrvatska stranka umirovljenika, Silvano Hrelja.

Prijedlog za povećanje mirovina samostalnih imjetnika prije tjedan dana u Saboru je predložila zastupnica Urša Raukar Gamulin. Napomenula je kako se koeficijent za njihovu mirovinu nije mijenjao 13 godina kad je zbog antirecesijskih mjera 2009. smanjen na 0,8 pa će im mirovina i dalje biti 2500 kuna. Premijer Plenković, joj je, odgovorio: “Ako se dogodila tako gruba nepravda, naći ćemo načina da to ispravimo”.

Ali, nisu ispravili. Nakon rasprave o proračunskim amandmanima, prijedlog Raukar Gamulin je odbijen s čak 71:31 uz jedan suzdržan glas. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika