Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Roklicerove večeri

Ove subote u Cugu promocija knjige Hrvatski pjesnički huligani

  vn           26.10.2018.         1972 pogleda
Ove subote u Cugu promocija knjige Hrvatski pjesnički huligani

Na Roklicerovim večerima u Cugu ove subote dolaze Siniša Matasović, Zvonimir Grozdić, Žarko Jovanovski i Jovo Mraović koji će virovitičkoj publici predstaviti knjigu - antologiju hrvatske suvremene ironične poezije ''Hrvatski pjesnički huligani''.

>> Uz vrsne sisačke i petrinjske pjesnike, u Virovitici i pretpremijera"Huligana"

Virovitičani su već imali priliku vidjeti knjigu 29. rujna u istom prostru kada ju je, u okviru predstavljanja sisačko-petrinjske scene pokazao Siniša Matasović. Bilo je to samo tjedan dana prije prvog službenog hrvatskog predstavljanja u Zagrebu i nekoliko dana nakon ukrajinske promocije.

Riječ je o dvojezičnom izdanju na ukrajinskom i hrvatskom jeziku u kojem su zastupljeni Simo Mraović, Robert Roklicer, Siniša Matasović, Zvonimir Grozdić, Žarko Jovanovski i Darija Lisenko, svaki po 20 do 25 pjesama.

„Baš je mali i taj pjesnički svijet – Robert Roklicer bio bi zadovoljan. No knjiga je i hommage , svojevrsna zahvala Simi Mraoviću, koji je 2002. u Zagrebu redigirao i objavio antologiju suvremenih ukrajinskih pisaca Ukrajinski književni huligani“, napisala je Božica Brkan nakon zagrebačke promocije 6. listopada 2018. na Jutru poezije.

Knjigu je na 380 stranica objavila ukrajinska izdavačka kuća Ljuta sprava. Uredio ju je ukrajinski književnik Jurij Lisenko koji je u predgovoru naglasio kako je osnovni kriterij bio nekonvencionalni pristup shvaćanju poezije, kršenje kanona i tabua te prisutnost ironije.

„Njihova se poezija ne uklapa u uobičajene okvire, ali nipošto se ne radi o nekakvim književnim barabama nego o otkačenim bonvivanima koji veselo krše poetske kanone i društvene tabue izlažući sve sumnji i sprdnji. Tu se poezija grohotom smije, opasna je i oštra“, piše Lisenko.

Još  knjizi i promociji u Zagrebu

Hrvatski pjesnički huligani – Umjesto kave 6. listopada 2018.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeri