Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Suhopolje

Otvoreno novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna

  vpž           08.06.2012.         4235 pogleda
Otvoreno novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna

Na prigodnoj svečanosti, kojoj su između ostalih, nazočili virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnica Općine Suhopolje Zlata Šljivac, predsjednik Općinskog vijeća Suhopolja Marijan Brlek, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti VPŽ Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, ravnatelj OŠ Suhopolje Ante Škrabe, ravnatelj Javnog edukacijskog instituta dravske regije Gyorgy Rüll, otvoreno je novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna koja se nalazi pri OŠ Suhopolje.

Dio je to projekta „Zajednički program škole u prirodi" pod akronimom HU-CR JOSP (joint open-air school program). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije. Provode ga Osnovna škola Suhopolje i DKKI (Drávamenti Körzeti Közoktatási Intézmény) - Javni edukacijski institut dravske regije. Projekt je, uz suradnju navedenih škola, napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Vrijednost cjelokupnog projekta je ukupno 183.282,31 eura, od čega u suhopoljskoj školi ostalo 99.908,00 eura pomoću kojih se je uredio prostor za smještaj mađarskih učenika, a ostatak je uložen u opremu škole i razne obrazovne aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta. Važnu podršku dala je Virovitičko-podravska županija (sufinancirala je 15 posto projekta) kao i župan Tomislav Tolušić. Sama vrijednost radova u OŠ Cabuna iznosila je oko 60.000,00 eura.

Cilj projekta je bio povezati dvije obrazovne institucije, omogućiti učenicima sudjelovanje u nastavnim procesima s obje strane granice. Razmijeniti učenička, ali i nastavnička znanja i iskustva te ojačati kreativnost, ekološku svijest, kompetentnost i spremnost na suradnju kako hrvatskih, tako i mađarskih učenika i učitelja.

Cijeli tekst i galerija fotografija na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Suhopolje