Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Suhopolje

Otvoreno novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna

  vpž           08.06.2012.         4144 pogleda
Otvoreno novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna

Na prigodnoj svečanosti, kojoj su između ostalih, nazočili virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnica Općine Suhopolje Zlata Šljivac, predsjednik Općinskog vijeća Suhopolja Marijan Brlek, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti VPŽ Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, ravnatelj OŠ Suhopolje Ante Škrabe, ravnatelj Javnog edukacijskog instituta dravske regije Gyorgy Rüll, otvoreno je novouređeno potkrovlje u Područnoj školi Cabuna koja se nalazi pri OŠ Suhopolje.

Dio je to projekta „Zajednički program škole u prirodi" pod akronimom HU-CR JOSP (joint open-air school program). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije. Provode ga Osnovna škola Suhopolje i DKKI (Drávamenti Körzeti Közoktatási Intézmény) - Javni edukacijski institut dravske regije. Projekt je, uz suradnju navedenih škola, napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Vrijednost cjelokupnog projekta je ukupno 183.282,31 eura, od čega u suhopoljskoj školi ostalo 99.908,00 eura pomoću kojih se je uredio prostor za smještaj mađarskih učenika, a ostatak je uložen u opremu škole i razne obrazovne aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta. Važnu podršku dala je Virovitičko-podravska županija (sufinancirala je 15 posto projekta) kao i župan Tomislav Tolušić. Sama vrijednost radova u OŠ Cabuna iznosila je oko 60.000,00 eura.

Cilj projekta je bio povezati dvije obrazovne institucije, omogućiti učenicima sudjelovanje u nastavnim procesima s obje strane granice. Razmijeniti učenička, ali i nastavnička znanja i iskustva te ojačati kreativnost, ekološku svijest, kompetentnost i spremnost na suradnju kako hrvatskih, tako i mađarskih učenika i učitelja.

Cijeli tekst i galerija fotografija na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Suhopolje