Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Prosvjeta

Otvoreni radovi na izgradnji Područne osnovne škole Kozice

        28.04.2009.         1116 pogleda
Otvoreni radovi na izgradnji Područne osnovne škole Kozice

Župan Tomislav Tolušić danas je u Kozicama položio temeljni kamen i otvorio radove na izgradnji Područne osnovne škole Kozice koja se nalazi pri Osnovnoj školi Josipa Kozarca iz Slatine.

«Do sada, djeca koja su pohađala školu u Kozicama, nisu imala uvjete za kvalitetno školovanje. Obišao sam školu u Kozicama u niz navrata i uvjerio se kako to nisu uvjeti za našu djecu. Ne mogu kazati da se nije ulagao u školstvo na području županije u posljednjih 20 godina. Ulagalo se, ali nedovoljno. U tih posljednjih 20 godina, na području Virovitičko-podravske županije izgrađene su tri sportske dvorane i deset škola, ali u zadnjih godinu dana, dame i gospodo, završili smo 12 škola i pet sportskih dvorana. To je pokazatelj kada se „zapne", kada i župan i gradonačelnik i saborski zastupnik i načelnik općine gdje se radi škola ili dvorana, kada žele dobrobit za svoju sredinu, županiju, za svoju djecu, da se tada sve može. Nemamo mi novca ništa više nego li ga je bilo prije. No mi želimo da djeca u Kozicama nemaju uvjete kao djeca u Virovitici ili Slatini, već uvjete kao što imaju djeca u Europskoj uniji. Svaka kuna koja je uložena u školstvo nije uzalud bačena, to je ulaganje u budućnost i znanje», kazao je između ostalog u svom obraćanju župan Virovitičko-podravske županije Tolušić.

Vrijednost investicije nove Područne škole u Kozicama procjenjuje se na oko2 milijuna kuna, a njezinu izgradnju financirati će Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Buduća nova škola imati će 297 četvornih metara unutrašnje korisne površine i značajno će podići uvjete školovanja za djecu iz Kozica. Dosadašnja Područna škola u derutnom je stanju i ne zadovoljava kriterijima koja djeca u obrazovnom sustavu zaslužuju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta